Comandantul NATO Philip Breedlove va avea o întrunire cu liderii de la Kiev

Generalul american Philip Breedlove.
Generalul american Philip Breedlove. (MARC MUELLER / AFP / Getty Images)

Comandantul Alianţei Nord Atlantice, Philip Breedlove, va avea, miercuri, o întrunire cu liderii militari şi politici de la Kiev, a anunţat un purtător de cuvânt al NATO, conform Reuters.

Breedlove, şef al Centrului de Comandă European al Statelor Unite şi comandant de vârf al NATO, vizitează Kievul oficial având ”programat să se întâlnească cu liderii politici şi militari ... pentru a discuta situaţia de securitate din estul Ucrainei, sprjinul din partea Statelor Unite şi reformele pregătite pentru sectorul apărării”, a declarat purtătorul de cuvânt.

Potrivit surselor militare, liderii de la Kiev şi comandantul NATO vor mai discuta despre sprijinul non-letal pe care Statele Unite l-a promis Ucrainei.

Luni, autorităţile de la Kiev au anunţat că vor organiza un referendum cu privire la intrarea Ucrainei în Alianţa Nord Atlantică.

Vizita lui Philip Breedlove la Kiev se desfăşoară într-un moment tensionat pentru Ucraina.

Purtătorul de cuvânt al armatei ucrainene, Vladislav Selezniov, a afirmat marţi că Rusia a mobilizat între 5.000 şi 10.000 de soldaţi în teritoriile ocupate din estul Ucrainei, în timp ce numărul combatanţilor din cadrul forţelor pro-ruse mobilizaţi acolo s-ar ridica până la 15-25.000.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe