Coloana auto a ambasadorului american atacată în capitala Bangladeshului

Proteste în capitala Bangladesh-ului, Dhaka
Proteste în capitala Bangladesh-ului, Dhaka (Mahmoud Rashid / Getty Images)

Coloana auto care îl transporta pe ambasadorul american în Bangladesh a fost atacată în capitala Dhaka, care a fost zguduită de un val de proteste dure cu privire la siguranţa rutieră.

“Un grup de bărbaţi înarmaţi, unii aflaţi pe motociclete” au atacat coloana auto oficială a Ambasadei SUA din Bangladesh care îl transporta pe ambasadorul Marcia Bernicat în districtul Mohammadpur din Dhaka, a susţinut ambasada americană într-o declaraţie publicată duminică.

Două vehicule au fost avariate grav în atac, însă ambasadorul, precum şi bodyguarzii şi şoferii nu au fost răniţi, precizează declaraţia.

Incidentul a avut loc sâmbătă în jurul orei locale 11:00 p.m., când Bernicat a plecat de la locuinţa lui Badiul Alam Majumder, secretar al unui grup local de susţinere a societăţii civile cunoscut sub numele de SHUJAN (Cetăţeni pentru o bună guvernare).

Încă nu există informaţii privind identitatea suspecţilor.

Atacul a avut loc pe fondul nemulţumirilor publice tot mai mari şi a protestelor în masă continue în ţara predominant musulmană cu o populaţie de 163 milioane.

Timp de peste o săptămână, capitala Bangladeshului a fost scena unor proteste organizate de tineri care cer îmbunătăţirea circulaţiei rutiere. Protestele au izbucnit după moartea a doi tineri, care au fost loviţi de un autobuz care circula cu viteză.

Mii de studenţi de la diverse licee şi colegii au interferat cu traficul, duminică, în Dhaka timp de 8 zile consecutiv.

Forţele de poliţie din Bangladesh au folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa studenţii care ocupau o intersecţie în centrul capitalei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe