Codul roşu de OUG încă valabil? Tudorel Toader nu vine la şedinţa de Guvern de joi

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, îşi va delega atribuţiile unui secretar de stat pentru şedinţa de guvern de joi. Delegarea are loc în contextul în care în presă s-a scris că există riscul ca Guvernul să adopte o ordonanţă pentru amnistie şi graţiere.
Tudorel Toader(Ministrul Justitiei),
Tudorel Toader(Ministrul Justitiei), (Florin Chirila/Epoch Times)

UPDATE: Ministrul Justiţiei dezminte, printr-o postare pe Facebook, informaţia potrivit căreia şi-ar fi delegat atribuţiile pentru joi, zi când are loc o şedinţă de Guvern în cadrul căreia există, potrivit presei, riscul să se adopte OUG pentru amnistie şi Justiţiei.

"Nu ştiu cine a dezinformat, de date aceasta, însă nu mi-am delegat atribuţiile pentru mâine !", scrie, pe Facebook, Tudorel Toader.

* * *

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, nu va participa la şedinţa de guvern de joi, şedinţă în care, potrivit presei, există riscul să se adopte ordonanţă pentru amnistie şi graţiere dorită de Liviu Dragnea. Potrivit ziare.com, care citează surse, Toader îşi va delega atribuţiile secretarului de stat Nicolae Liviu Popa, au declarat surse pentru Ziare.com.

Informaţia a fost furnizată după încheierea întâlnirii dintre premierul Dăncilă şi preşedintele Iohannis, care a avut loc miercuri dimineaţa, la Palatul Cotroceni, arată sursa citată.

Reamintim că potrivit G4Media, Liviu Dragnea ar forţa adoptarea unei OUG pentru amnistie şi graţiere, ordonanţă ce l-ar scăpa de dosare şi condamnări (Dragnea are deja două, una definitivă, cu suspendare, în dosarul fraudării referendumului din 2012 şi alta în primă instanţa în dosarul Bombonica).

Liviu Dragnea a negat luni seara că ar exista un astfel de proiect, însă, potrivit surselor G4Media.ro, liderul PSD a trebuit să bată în retragere din cauza opoziţiei ALDE.

O altă problemă ar fi fost că ministrul Justiţiei nu ar vrea să-şi asume semnarea acestei OUG iar secretarul de stat Mariana Moţ (persoană care a semnat adresa către Parlament prin care s-a propus o nouă definiţie a abuzului în serviciu) ar fi intrat în concediu şi nici unul dintre ceilalţi trei secretari de stat de la Ministerul Justiţiei nu vrea să se compromită cu ordonanţa.

Potrivit surselor G4Media.ro, aparatul guvernamental ar fi informat-o luni seară pe premierul Viorica Dăncilă că, dacă Ministerul Justiţiei nu este iniţiator în această chestiune a amnistiei şi graţierii, nici un alt minister nu poate fi iniţiator.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne