Codul misterios "SSSS" pe care nimeni nu doreşte să-l vadă pe biletul de îmbarcare

Pasagerii care călătoresc cu zboruri spre, sau dinspre SUA cu acest cod pe bilet sunt supuşi unor ample controale de securitate.
 
„SSSS“, aceste patru consoane formează acronimul pentru Secondary Security Screening Selection
„SSSS“, aceste patru consoane formează acronimul pentru Secondary Security Screening Selection (captură web)

Dacă veţi călători în Statele Unite ale Americii vă recomandăm să examinaţi cu atenţie biletul dvs. de îmbarcare, deoarece vă poate oferi unele surprize. Unul dintre cele mai enervante, şi aproape necunoscut de majoritatea pasagerilor este codul misterios „SSSS“, un cod care, aşa cum raportează Daily Mail, pune în alertă oficialii de securitate ai aeroportului că pasagerul trebuie să fie supus unui control meticulos.

(Wikipedia.org)

„SSSS“ - patru consoane formează acronimul pentru Secondary Security Screening Selection - este o măsură introdusă de către serviciile secrete americane după 11 septembrie pentru a monitoriza persoane potenţial periculoase.

Să fii „binecuvântat“ cu codul „SSSS“ de obicei implică controlul amănunţit al bagajelor, verificarea amănunţită a identităţii şi control corporal, care, ia timp şi devine incomod pentru călător, putând duce la o întârziere semnificativă la îmbarcare.

Deşi Administraţia de Securitate a Transporturilor din Statele Unite (TSA) asigură faptul că alegerea persoanelor este aleatorie, există mulţi călători care declară că au fost victime ale acestei proceduri în mai multe ocazii. Totul indică faptul că există anumite circumstanţe care sporesc şansele de a fi afectaţi de această măsură, cum ar fi achiziţionarea unui bilet numai dus sau plata biletului în numerar.

Ziarul britanic notează că singura cale de ieşire din această „listă neagră“ se face printr-o cerere la TRIP, programul de investigaţie al călătorului (Traveler Redress Inquiry Program) al Departamentul pentru Securitate Internă al SUA.

Mai multe informaţii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură