Codul de Procedură Penală, oficial în zodia PSD-ALDE. USR: "Republica Borfaşilor în plină splendoare!"

Codul de Procedură Penală a intrat oficial în zodia PSD-ALDE, spre indignarea Opoziţiei care a avertizat că România va deveni un adevărat paradis al infractorilor.
Vot în Camera Deputaţilor
Vot în Camera Deputaţilor (cdep.ro)

UPDATE. Noul Cod de Procedură Penală - varianta PSD-ALDE - a fost adoptat în jurul orei 22:00 cu 175 voturi "pentru", 78 "împotrivă" şi o abţinere.

PNL şi USR au anunţat deja că o vor ataca legea la Curtea Constituţională.

În faţa Parlamentului au protestat doar o mână de cetăţeni.

Liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan, a explicat ce vor să facă cei de la Putere:

1. să poată face revizuirea hotărârilor judecătoreşti definitive dacă soluţionarea cauzei nu este semnată sau redactată de către judecătorul care a participat la proces - exact situaţia lui Liviu Dragnea!

2. instanţa de apel nu mai poate să dea o pedeapsă cu condamnare unei persoane care a fost achitată în primă instanţă decât dacă apar probe noi - cazul multor potentaţi politici;

3. nu mai poate fi făcută arestarea preventivă pentru infracţiuni de corupţie, evaziune fiscală, infracţiuni prin mijloace electronice.

* * *

În Camera Deputaţilor se va da, luni, vot final pe modificările Codului de Procedură Penală, modificări despre care Opoziţia susţine că sunt "cu dedicaţie pentru penalii PSD-ALDE". Tocmai din acest motiv, deputaţii USR au hotârât să-şi manifesteze indignarea purtând la şedinţa de plen tricourile "#FărăPenali".

"Astăzi în Comisia specială, s-a revenit la multe din amendamentele iniţiale ale PSD-ALDE pe care nu au avut curaj să le adopte din prima. Un exemplu este amendamentul prin care toate sentinţele pentru infracţiuni care au fost modificate de CCR pot fi revizuite. Este cazul abuzului în serviciu! Acest Cod se va aplica retroactiv.

Tot astăzi au fost propuse mai multe amendamente noi, pe care parlamentarii nu le-au primit înainte şi au fost nevoiţi să le analizeze la prima vedere. Avem multe motive de contestare la CCR!", transmit reprezentanţii USR.

La rândul său, deputatul USR Cristian Ghinea opinează că Liviu Dragnea "vrea să arate judecătorilor că poate face ORICE."

"Cum zice colegul meu Cristian Seidler: Dragnea vrea să arate judecătorilor că orice decid ei joi, el poate să poate schimbe prin lege. Republica Borfaşilor în plină splendoare!", transmite Ghinea, pe pagina sa de socializare.

"Dacă acest proiect va trece astăzi de Camera Deputaţilor, România va deveni raiul hoţilor, violatorilor şi criminalilor pentru că legea pe care vor să o adopte va face imposibilă prinderea şi condamnarea lor. Ruşine!", a declarat la rândul său Cornel Zainea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne