Codrin Ştefănescu: E o mizerie unică în Europa!

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a "explodat" după ce premierul Viorica Dăncilă a devenit titulara unei plângeri penale pentru "înaltă trădare" şi alte infracţiuni grave. De altfel, şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea, este vizat de sesizarea depusă de şeful PNL Ludovic Orban.
Codrin Ştefănescu
Codrin Ştefănescu (Epoch Times România)

Demersul desfăşurat de liderul PNL, Ludovic Orban, împotriva premierului Viorica Dăncilă şi a preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, este o mizerie unică în Europa, a acuzat joi seară, la Digi24, secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu.

"N-am spus că-i lovitură de stat, am spus că este o mizerie unică în Europa. Nu cunoaştem vreun spaţiu european, vreo ţară, în care să se fi petrecut o chestie asemănătoare. Adică liderul Opoziţiei, cu acceptul preşedintelui, să facă plângere penală împotriva prim-ministrului acelei ţări", a declarat Codrin Ştefănescu.

Întrebat de unde ştie că acţiunea lui Orban s-a desfăşurat cu acceptul preşedintelui Iohannis, social-democratul a replicat:

"Este un tandem. Unul cere demisia prim-ministrului în fiecare zi şi atacă totul, de la programul de guvernare până la tot ce facem, respirăm şi trăim, şi capul întregului Guvern cu prim-ministrul în frunte, şi al lui Dragnea şi al PSD-ului şi tot, iar Orban care stă la mitinguri publice cu frica condamnării, face plângeri penale în numele opoziţiei întregi, împotriva primului ministru. Eu am spus că devine jenant modul în care se comportă PNL-ul, şi este incredibil cât de jalnic ajunge acest partid istoric, care permite unui astfel de personaj să aibă reacţiile astea iresponsabile. Pentru că, credeţi-mă, presa internaţională va scrie lucrul acesta: în România, lucrurile sunt ciudate, Opoziţia spune că prim-ministrul trădează ţara, preşedintele cere demisia primului ministru, se ceartă între ei pentru cine reprezintă politica externă, păi cum să mai venim noi să investim aici, cum să facem noi aici locuri de muncă, cum să mai facem noi turism aici, dacă în această ţară lucrurile sunt nesigure."

Potrivit secretarului general adjunct al PSD, de când s-au întors din Israel preşedintele Camerei Deputaţilor şi prim-ministrul, în România au avut loc trei mari forumuri economice, la care au participat pe lângă ambasade şi mari companii mondiale, inclusiv cu Viorica Dăncilă de faţă şi cu miniştrii de resort.

"Deci trei mari forumuri economice, unul a fost ieri, pentru mari investiţii. Dacă oamenii aceştia, mari investitori, companii şi ambasadele se simţeau lezate de uite ce face guvernul, nu participau, au fost toţi prezenţi 100%, au vorbit, au ţinut speech-uri, au cerut modificări în anumite chestiuni legate de legislaţie, să cooperăm cu Uniunea Europeană pentru anumite modificări, vizavi de exporturi, transport, investiţiile în sistemul sanitar, parcuri industriale. Adică s-au discutat lucruri esenţiale, statul îşi vede de treabă. Ambasadorul Germaniei a ieşit şi a spus: domnule, mai potoliţi-vă odată cu bătălia asta, cu anticorupţia voastră, că avem treburi importante în Europa. Avem de făcut afaceri, de creat locuri de muncă, de făcut foarte, foarte multe lucruri. Eu înţeleg un singur lucru. Că în Germania, ţară democratică şi care respectă drepturile şi libertăţile, în momentul în care procurorul general a vorbit în faţa ministrului de resort că nu ştiu ce, l-a demis fix în două minute. N-a ieşit nimeni pe stradă, n-a spus nimeni nimic, nici Uniunea Europeană, sunt lucrurile normale", a precizat Codrin Ştefănescu.

Pesedistul a lansat un atac dur la adresa Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

"La noi, toată clasa politica este în anchetă şi chemată pe la DNA, toţi oamenii de afaceri zac prin puşcării, nu mai avem un constructor, un proprietar de fabrică în România. S-au făcut praf toate elitele noastre, începând de la profesori, medici mari, chirurgi, arestaţi pentru o şpagă cu un cartuş de ţigări, o cutie de bomboane, lucrurile au luat-o razna rău de tot. Şi cu toate acestea, sistemul acesta odios, cu care noi ne batem, are reprezentant la vârf, inclusiv în partidele parlamentare din Opoziţie, se pare că domnul Iohannis devine pe zi ce trece tot mai bun activist şi bun comunicator a ceea ce numim noi "statul paralel", şi în loc să se potolească lucrurile, să se ajungă la normalitate, se creează un conflict pe care noi, cei de la guvernare, nu-l dorim! Pur şi simplu nu-l dorim. Dorim să facem lucrurile acestea bune pentru români, pentru că pleacă românii din ţară, vrem să se întoarcă înapoi acasă, să trăiască normal în ţara lor în care s-au născut", a afirmat Codrin Ştefănescu.

În opinia liderului PSD, există nişte oameni care "bagă tot timpul băţul prin gard".

"Ba înjură românii noştri la Bruxelles, gen Monica Macovei sau Sigfried Mureşan - pe care acum l-au luat în PNL, ne înjură ţară şi spune 'Nu veniţi în România pentru că este corupţie şi ciumă roşie', îi alungă pe investitori, îi alungă pe străini de aici. La Bucureşti, preşedintele cere demisia primului ministru a nu ştiu câta oară, ceea ce i-a făcut şi lui Ponta. Numai Cioloş a fost bun pentru ei. Tot ce vine din sistemul lor este bun, deşi Guvernul Cioloş este cotat în Uniunea Europeană ca fiind cel mai slab guvern într-o ţară europeană vreodată, ever", a punctat Codrin Ştefănescu.

Social-democratul s-a arătat pur şi simplu revoltat de implicaţiile pe care le are demersul liderului PNL.

"Dacă Orban făcea o declaraţie politică ca preşedinte PNL, despre PSD-ul întreg şi ALDE şi toată alianţă şi toate milioanele de români care ne-au votat, că sunt nişte trădători, era o declaraţie politică cretină şi cu asta tot. Când te duci şi semnezi şi depui o plângere, în cazul acesta de faţă, în România nu există legea denunţului calomnios, că dacă era şi parchetul acum spunea: 'este o aberaţie ce-ai făcut tu aici, că uite s-au creat ştiri de presă, s-au creat valuri internaţionale, ai adus prejudiciu de imagine, dar denunţul tău e calomnios'. E, în momentul acela, domnul Orban pe răspuns calomnios răspundea dacă nu penal, cel puţin cu casa şi cu salariul pe care i-l dă firma aia din Târgu-Mureş pentru patru ore pe zi. Plătea ceva. Acum nu plăteşte nimic. El face un rău întregii naţiuni, neplătind în momentul în care procurorii vor spune că această plângere este o tâmpenie. Pur şi simplu a făcut gestul, presa internaţională a scris despre el, lumea are dubii în ceea ce priveşte acum profilul de investiţii în România. De ce? Pentru că domnul Orban care ţopăie la mitingurile cu #Rezist, vrea să facă pe plac sistemului care l-a salvat de puşcărie şi face astfel de gesturi ciudate şi bizare, într-o ţară democratică. Nu avem în Europa un exemplu asemănător. Nu s-a întâmplat în Italia, Franţa sau în Austria vreodată aşa ceva. Decât la noi. Toate se întâmplă la noi", a afirmat Codrin Ştefănescu.

Întrebat dacă el crede că investitorii şi partenerii strategici îşi vor pune toată atenţia într-un gest făcut de o persoană fizică, pentru că Orban a ţinut să precizeze că în calitate de cetăţean a depus această plângere, pesedistul a răspuns:

"Cetăţeanul Orban, care ţopăie, repet, la mitingurile #Rezist de frica Codrutei, este, din nefericire, preşedintele partidului principal de Opoziţie din Parlament. Deci nu poate să se deroge de această chestie. Domnule, acum am depus plângerea ca cetăţean, mă duc în Piaţă ca soţ al soţiei mele şi la Parlament mă duc ca preşedinte PNL. NU! Eşti preşedinte PNL în toate aceste conjuncturi. Şi, când te duci pe bicicletă tu, Iohannis, eşti preşedintele României, şi Orban când face plângere împotriva primului ministru, cu aberaţiile acestea, este preşedintele partidului de Opoziţie, şi asta este ceea ce presa internaţională va prelua."

Secretarul general adjunct al PSD a "tradus" şi declaraţia primarului general Gabriela Firea, care vizează demersul lui Orban, potrivit căreia "cine scoate sabia, de sabie va pieri":

"Traducerea este următoarea la ceea ce a spus Gabriela Firea: este că cei care fac jocul acesta sinistru al staliniştilor din ceea ce numim noi statul paralel, nu vor avea o soartă favorabilă pentru că au fost o grămadă de oameni din aceştia care au colaborat sau cooperat cu ei, şi după aceea au fost decapaţi. Adică, dacă Orban crede că pentru dosarul lui, pentru toate gesturile mizerabile pe care le face, înseamnă că nu o să mai fie vreodată întrebat de sănătate de către propriul sistem pe care-l slujeşte, se înşeală! Asta este ceea ce vrea să spună Gabriela Firea".

Reamintim că şeful PNL o acuză pe premierul Dăncilă de înaltă trădare, uzurparea funcţiei publice, divulgare de informaţii nepublice şi prezentarea cu rea-credinţă de date inexacte preşedintelui României în scopul ascunderii săvârşirii unor fapte de natură să aducă atingere intereselor statului.

În acelaşi timp, este vizat şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea, pentru săvârşirea infracţiunii de divulgare de informaţii secrete.

Plângerea vine în contextul scandalului legat de începerea procedurii de mutare a Ambasadei României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

Mai multe detalii pe această temă aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne