Codrin Ştefănescu a răbufnit: Barna la prezidenţiale şi Cioloş premier. Ne ia dracu’ pe toţi!

Codrin Ştefănescu
Codrin Ştefănescu (Epoch Times România)

Fostul secretar general al PSD Codrin Ştefănescu a reacţionat, duminică, după ce Alianţa USR-PLUS a prezentat tandemul preşedinte - premier în urma negocierilor interne.

"Sistemul şi-a anunţat astăzi decizia. Barna candidat la prezidenţiale şi Cioloş premier! Totul decurge conform planului trasat. Ca să ne ia dracu’ pe toţi!", a scris Codrin Ştefănescu, pe pagina sa de Facebook.

Reamintim că s-au finalizat negocierile dintre USR şi PLUS: Dan Barna va fi candidatul Alianţei la alegerile prezidenţiale, iar Dacian Cioloş este opţiunea pentru funcţia de premier într-o viitoare guvernare.

"Alianţa 2020 USR PLUS merge mai departe. În februarie, am făcut această alianţă ca un pariu cu România, că două partide venind de la firul ierbii, din societatea civilă în cea mai mare parte, au capacitatea să devină actori relevanţi şi reprezentantivi pentru România şi pentru electoratul din România. Rezultatul a fost cel pe care îl cunoaştem cu toţii, a fost un rezultat care a confirmat acest pariu cu România şi, imediat după 26 mai, am început aceste discuţii pentru a merge mai departe, am început aceste negocieri, şi pasul următor este această alianţă politică pe care o vom propune celor două partide în zilele următoare", a declarat preşedintele USR, Dan Barna.

Obiectivul imediat al Alianţei 2020 USR-PLUS este câştigarea alegerilor prezidenţiale, iar apoi, în 2020, guvernarea României, "astfel încât românii să aibă opţiunea unei forţe politice coerente, consistente şi credibile".

"Românii aşteaptă ca lucrurile să se schimbe, în mod fundamental, structural, nu doar peticeli pe ici, pe colo. Ceea ce se întâmplă deja şi se va întâmpla în lunile următoare vor dovedi românilor că mobilizarea pe care au arătat-o la alegerile europarlamentare şi mai ales ce s-a întâmplat în ultimii trei ani de zile produc schimbări profunde în politică din România. Avem şanse foarte mari ca, pentru prima dată din 1990 încoace, să avem în turul doi al alegerilor prezidenţiale candidaţi care provin din forţe democratice. Pentru ca PSD-ul, din păcate, nu-l putem considera o forţă democratică, acolo e o forţă de clan, unde grupuri de interese acţionează în comun şi i-au luat ostatici pe români, menţinând zone de sărăcie în ţară şi canalizând bani de la bugetul de stat în interese personale şi de grup. Lucrurile acestea trebuie să se termine. Avem toate şansele în perioada următoare să dăm o altă direcţie politicii României şi României în general. Aceste alegeri prezidenţiale sunt o etapă dintr-un proces care se va finaliza cu alegerile parlamentare. Obiectivul nostru este să obţinem o majoritate în Parlament pentru a putea modifica şi Constituţia, pentru a putea clarifica şi rolul şi funcţia preşedintelui, dar şi pentru a putea pune în practică programul electoral", a precizat preşedintele PLUS Dacian Cioloş.

Liderul PLUS mai consideră că "Dan Barna este un om care reprezintă suflul nou în politică", iar Alianţa 2020 USR PLUS transmite românilor mesajul că "avem şi oameni noi, dar avem şi oameni cu experienţă, capabili să guverneze România".