Cod Portocaliu de inundaţii în cinci judeţe

Inundaţii
Inundaţii (Epoch Times România)

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărirea Apelor (INHGA) a emis, miercuri, o avertizare de tip Cod Portocaliu pentru râurile din judeţele Botoşani, Iaşi, Harghita, Bacău şi Covasna, dar şi cod galben pe alte râuri din nordul, centrul şi estul ţării.

Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, estimate pe baza informaţiilor radar şi a precipitaţiilor prognozate, în următoarele ore se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri rapide de niveluri şi debite cu posibile depăşiri ale cotelor de inundaţie pe râuri din bazinul hidrografic Jijia, în judeţele Iaşi şi Botoşani, dar şi în bazinul Mureş, în judeţul Harghita.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de cod galben de ploi torenţiale şi frecvente descărcări electrice, care pot lua aspect de vijelie, valabilă în intervalul 22 iulie, ora 18.00 - 23 iulie, ora 22.00, în 27 de judeţe.

În intervalul menţionat vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică accentuată în Oltenia, Transilvania, nordul Moldovei şi vestul Munteniei, precum şi în zona de munte.