Cod Galben de ninsori, lapoviţă şi ploi. Vânt puternic în Capitală şi 32 de judeţe

Avertizarea METEO este valabilă până luni la ora 10:00
(Sean Gallup/Getty Images)

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, duminică după-amiază, atenţionări meteo de Cod galben de ninsori, lapoviţă, ploi şi intensificări ale vântului ce afectează 32 de judeţe şi municipiul Bucureşti.

Meteorologii susţin că în Oltenia, vestul, centrul şi nordul Munteniei, vor avea loc precipitaţii în general moderate cantitativ, la început mai ales sub formă de ninsoare, după care se va depune un strat de zăpadă, iar în dimineaţă zilei de luni, 19 noiembrie, treptat ninsorile se vor transforma în lapoviţă şi ploaie.

Temporar, vântul va avea intensificări cu viteze în general de 40-50 km/h.

Totodată, în Carpaţii Meridionali şi Orientali, Munţii Banatului, Moldova, estul şi sudul Transilvaniei, temporar va ninge în general moderat cantitativ şi se va depune strat de zăpadă local mai consistent.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Știință