Cod galben de inundaţii în judeţele Vâlcea, Gorj şi Argeş

Inundaţii în localităţi din România
Inundaţii în localităţi din România (Epoch Times România)

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, luni, o atenţionare de Cod galben de inundaţii, valabilă timp de opt ore, în bazine hidrografice de pe raza judeţelor Vâlcea, Gorj şi Argeş.

Potrivit hidrologilor, până la ora 18:00, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu depăşiri ale Cotelor de atenţie pe râurile din bazinele hidrografice: Gilort — bazin superior, Lotru, Olteţ — bazin superior, bazinele superioare ale afluenţilor Oltului aferenţi sectorului aval confluenţă Lotru — amonte Ac. Drăgăşani.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare în bazinul hidrografic Latoriţa, precizează specialiştii.

Atenţionările emise de INHGA a fost transmise către: Ministerul Apelor şi Pădurilor, Ministerul Mediului, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Administraţia Naţională Apele Române, Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, Hidroelectrica S.A., Administraţiile Bazinale de Apă: Prut-Bârlad, respectiv Sistemele de Gospodărire a Apelor: Gorj, Vâlcea şi Argeş.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Știință