Cod galben de caniculă în 15 judeţe marţi. Miercuri: Cod portocaliu

În zilele de miercuri şi joi, jumătate de ţară va fi sub cod portocaliu, temperaturile vor fi frecvent între 36-39 de grade.
.
. (Photos.com)

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, pentru marţi, un cod galben de caniculă valabil pentru 15 judeţe din jumătatea vestică a ţării, care se va transforma miercuri şi joi în cod portocaliu, în condiţiile în care temperaturile vor atinge frecvent 36-39 de grade. Valul de căldură va persista şi la sfârşitul săptămânii, precizează meteorologii.

Marţi

Valul de căldură se va extinde în majoritatea regiunilor, iar în Banat, Crisana, Maramureş, cea mai mare parte a Transilvaniei şi în sud-vestul Olteniei, vremea va fi caniculară şi disconfortul termic în accentuare. Sunt vizate judeţele: Dolj, Mehedinţi, Caraş-Severin, Timiş, Hunedoara, Alba, Sibiu, Arad, Bihor, Satu Mare, Maramureş, Sălaj, Cluj, Mureş şi Bistriţa Năsăud.

Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pe arii relativ extinse pragul critic de 80 de unităţi şi local îl va depăşi uşor.

Miercuri şi joi

Aceleaşi judeţe vor fi sub avertizare cod portocaliu, cu temperaturi care vor atinge 39 de grade Celsius, în timp ce minimele nocturne nu vor coborî sub 20 de grade.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură