Coaliţia PSD-ALDE, acuzată că promovează informaţii false. Asociaţia protestatarului Dide vine cu precizări

Protest in Piata Victoriei. In imagine Cristian Dide.
Protest in Piata Victoriei. In imagine Cristian Dide. (Mihut Savu / Epoch Times)

Asociaţia Evoluţie în Instituţie condusă de Mihai Cristian Dide, cunoscut opiniei publice drept cel mai amendat protestatar, a ţinut să facă o serie de precizări luni, în cadrul unui comunicat de presă, "având în vedere că tot mai mulţi reprezentanţi ai Coaliţiei PSD-ALDE promovează prin declaraţii publice şi conferinţe de presă informaţii false".

"1. Protestul din data de 10 august a avut un organizator, aşa cum prevede legea 60/1991 (Alexandru Dan Baban-Neacşu) . În data de 14 iunie, Primăria Generală a Municipiului Bucureşti a primit prin fax "o declaraţie prealabilă", după modelul tip care se regăseşte în anexa 1 din legea menţionată mai sus. Conform art. 12 alin. 1 din aceeaşi lege, organizatorul are obligaţia de a transmite această declaraţie cu cel puţin 3 zile înaintea datei de desfăşurare a evenimentului. Atât timp cât nu a intervenit nici un act administrativ care să interzică adunarea publică, sau retragerea declaraţiei de către sus-numitul Alexandru Dan Baban-Neacşu, aceasta este legală şi are organizator.

2. Aceste lucruri au fost confirmate inclusiv de vice-primarul Aurelian Bădulescu într-o emisiune televizată. Declaraţiile vice-primarului le găsiţi între minutele 24:15 şi 27:53 al clipului video din următorul link.

3. Atât timp cât declaraţia prealabilă nu a fost retrasă de către organizator, din punct de vedere juridic, acesta îşi va asuma toată responsabilitatea prevăzută de lege, aşa cum sperăm că va face şi Jandarmeria Română".

"Totodată, având în vedere presiunea ce se face pe procurorii care anchetează abuzurile Jandarmeriei din data de 10 august 2018, aceştia fiind cercetaţi de către Inspecţia Judiciară, Asociaţia Evoluţie în Instituţie va trimite o solicitare pentru cercetarea judecătoarei Adina Daria Lupea, care pe data de 11 august 2018, s-a antepronunţat public în favoarea Jandarmeriei privind violenţele din ziua protestului", a mai transmis Asociaţia Evoluţie în Instituţie.