Coaliţia PSD-ALDE, acuzată că face "experimente pe viu" cu economia: Antreprenorul, privit ca duşmanul de clasă!

Coaliţia PSD-ALDE continuă să facă experimente pe viu cu economia României, însă a venit vremea să oprească haosul fiscal şi economic în care împinge ţara, a atras atenţia Uniunea Salvaţi România.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Eugen Horoiu/Epoch Times)

În doar două săptămâni, Guvernul PSD–ALDE condus de Mihai Tudose a demonstrat, de fapt, a confirmat o incompetenţă crasă în politica fiscală şi a declanşat un război cu mediul de afaceri printr-o atitudine ostilă faţă de companiile care derulează afaceri în România, a tras un semnal de alarmă luni, în cadrul unui comunicat de presă, partidul Uniunea Salvaţi România.

"După ce a indus haos în fiscalitatea ţării, încă din prima zi de guvernare, prin anunţarea unor măsuri fiscale fără precedent, prim-ministrul Mihai Tudose a anunţat astăzi după întâlnirea coaliţiei de guvernare că renunţă la impozitul pe cifra de afaceri, lucru corect şi logic, dar păstrează taxa de solidaritate, chiar dacă recunoaşte că nu ştie nici cât va fi şi nici cui se va aplica sau ce impact va avea.

De asemenea, acesta susţine că începând de anul viitor contribuţiile sociale datorate de angajator vor fi mutate la angajat, pentru început doar în cazul angajaţilor cu salariu minim. Astfel, încă o dată, PSD şi ALDE mint românii că le vor creşte salariul minim la 2000 de lei începând de anul viitor când, de fapt, această majorare ascunde mutarea contribuţiilor sociale la angajat", a transmis USR.

Partidul înfiinţat de Nicuşor Dan a atras atenţia că taxele de 22,75% pe salariu, pe care erau obligaţi să le plătească angajatorii, începând de anul viitor le vor plăti angajaţii.

"În realitate, românii cu salariu minim vor primi anul viitor aceeaşi bani chiar dacă pe hârtie va apărea o majorare cu 22,75%. În acelaşi timp, persoanele cu contracte parţiale de muncă vor fi obligate să plătească contribuţiile sociale la nivelul unui salariu minim întreg, ceea ce îi dezavantajează pe cei cu venituri mai mici de un salariu minim, va spori munca le negru şi va creşte şomajul", a subliniat USR.

Potrivit Uniunii, toate aceste măsuri arată disperarea coaliţiei de guvernare pentru a găsi mai mulţi bani la buget şi incompetenţa Guvernelor Dragnea 1 şi 2 în creşterea veniturilor bugetare şi combaterea evaziunii fiscale.

"Foarte grav este că întreg discursul economic al noului Guvern Dragnea arată o atitudine retrogradă şi ostilă a statului în relaţia cu cetăţenii şi contribuabilii săi. Afirmaţii precum cele făcute astăzi de premierul Tudose prin care spune că va căuta modalităţi de impozitare suplimentară pentru cei care se cred mai deştepţi decât statul sunt dintr-o epocă de sorginte bolşevică pe care o credeam de mult apusă, în care antreprenorul era privit ca duşmanul de clasă. Soluţia este reducerea reală a birocraţiei, respectarea legii şi încetarea abuzurilor, nu sancţionarea performanţei", declară deputatul Dan Barna, purtătorul de cuvânt al USR.

Uniunea Salvaţi România susţine că statul este în serviciul cetăţenilor şi contribuabililor săi şi nu invers, nu cetăţenii şi companiile din România trebuie să plătească mai multe taxe pentru ca liderii PSD şi ALDE să-şi acopere cu promisiuni economice nerealiste interesele personale de imagine din zona penală.

"Sprijinind poziţiile raţionale ale mediului de afaceri din România, USR face din nou apel la coaliţia de guvernare să oprească haosul fiscal şi economic în care împinge ţara şi să renunţe la implementarea măsurilor fiscale anunţate intempestiv încă din prima zi a noului Guvern Dragnea 2, fără studiu de impact şi fără vreo dezbatere publică reală. Un regim fiscal neprietenos şi impredictibil are consecinţe negative pe termen mediu şi lung în ceea ce priveşte atragerea de investiţii şi dezvoltarea economică şi socială a ţării", a mai transmis USR.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne