Coaliţia de guvernare rămâne fără majoritate în Parlament. Încă un deputat PD a părăsit fracţiunea / Maria Ciobanu: Corabia a naufragiat

Parlamentul Republicii Moldova
Parlamentul Republicii Moldova (gov.md)

Legislativul de la Chişinău a rămas fără majoritate parlamentară după ce încă un deputat din Partidul Democrat a decis să părăsească fracţiunea. Este vorba despre deputata PD Efrosinia Greţu, care şi-a anunţat plecarea de la democraţi miercuri, 17 iunie. Aceasta a menţionat că va adera la grupul parlamentar Pro-Moldova condus de fostul vicepreşedinte PD Andrian Candu.

„Îi urăm bun venit şi ne bucurăm să ne revedem în aceeaşi echipă cu oameni de treabă, interesaţi în continuarea faptelor bune pentru ţară, nu pentru mandatul unui preşedinte trădător de ţară şi trai fără lipsuri al unei grupări aciuate la conducerea Republicii Moldova”, se arată într-o postare a grupului Pro-Moldova pe Facebook.

Amintim că la la 9 iunie, deputatul Angel Agache şi-a anunţat plecarea din Partidul Democrat, aderând, de asemenea la grupul Pro-Moldova, condus de Andrian Candu, acesta fiind şi finul de cununie al fostului lider democrat Vlad Plahotniuc, despre care se spune că încearcă să-şi construiască un nou partid în Republica Moldova.

Până în prezent, 16 deputaţi din Partidul Democrat au părăsit fracţiunea, dintre care 14 s-au alăturat grupului Pro-Moldova, iar ceilalţi 2 au aderat la fracţiunea Partidului Şor, PD rămânând în prezent cu doar 13 din cei 29 legiuitori cu care a intrat în Parlament.

În opinia preşedintelui de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, la mijloc s-ar afla interese financiare şi nicidecum viziuni politice.

În acest context, deputatul Platformei DA Maria Ciobanu a specificat că „fruntaşii PDM sunt cinici până la absurd”. Mai mult decât atât, aceasta a ţinut să menţioneze că încă în perioada în care era condusă de Plahotniuc, fracţiunea democrată a contribuit personal la „convingerea” nenumăratelor cadre didactice, funcţionari de tot soiul, preşedinţi de raioane, artişti, primari, consilieri etc., care ulterior au trădat partidele politice, aderând la partidul lor corupt până-n măduva oaselor.

„Azi îi plâng cu lacrimi de crocodil pe cei care fug în grabă mare de pe corabia naufragiată. Monica Babuc îl citează pe Iulius Cezar ʻIubesc trădarea, dar urăsc trădătorii!ʼ, iar Jizdan o boceşte pe deputata Creţu ca la capul mortului: ʻDoamna Greţu, spuneţi măcar un cuvânt. De ce aţi procedat aşa? De ce aţi deconectat telefonul?!, Dumitru Diacov a mai scăpat o lacrimă”, se mai arată în postarea deputatei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe