Coagularea dreptei, utopie. Blaga îl acuză pe Băsescu că e mincinos

Vasile Blaga, preşedinte PDL
Vasile Blaga, preşedinte PDL (Epoch Times România)

Preşedintele PDL, Vasile Balga, l-a acuzat luni pe şeful statului că a minţit când a declarat că a propus fuziunea PDL cu PMP după alegerile europarlamentare:

"Numai neadevăruri spuse de domnul preşedinte. Am avut în cursul anului trecut o singură discuţie cu domnia sa şi s-a şi grăbit să o facă publică. Nu era vorba despre fuziuni. Şi aici este vorba despre o fractură logică. Cum poate să fuzioneze un partid politic cu un partid care nu există? Nu poate, nu există nicio posibilitate legală. Adică să fuzionăm cu cineva plecat de două zile de la noi, dar care nu erau înregistraţi. Copilării", a declarat preşedintele PDL, în replică la declaraţiile făcute duminică pe acest subiect de Traian Băsescu,

Reamintim că duminică, Traian Băsescu a declarat că i-a propus liderului PDL, Vasile Blaga, la sfârşitul anului 2013, o fuziune a democrat-liberalilor cu Partidul Mişcarea Populară, însă "Vasile" a refuzat, afirmând că va discuta subiectul după alegerile europarlamentare din mai:

"Eu l-am prevenit pe Vasile Blaga încă de la sfârşitul anului trecut, l-am chemat la mine. I-am spus: 'Vasile, mai bine ar fi să te gândeşti să faceţi o fuziune cu PMP-ul ăsta încă neînregistrat.' A spus: 'Nu, discutăm după europarlamentare'. Foarte bine, Vasile. Du-ţi crucea atunci şi dă perspective partidului. Elena Udrea s-a dus de trei ori la el pe acelaşi subiect. A refuzat orice discuţie cu privire la o fuziune între cele două partide'', a declarat preşedintele duminică.

Vasile Blaga a negat astăzi şi că ar fi discutat cu Elena Udrea despre o fuziune PDL-PMP. O fuziune PDL-PMP este 'greu de discutat', a afirmat Blaga, în condiţiile în care cei de la Mişcarea Populară îi atacă pe democrat-liberali.

"Există o anumită disperare, pentru că PMP nu va intra în Parlamentul European. Doar printr-o minune vor intra, dacă vor intra", a adăugat preşedintele PDL, adăugând că partidul său se păstrează la acelaşi nivel în preferinţele electoratului, în timp ce prezidenţiabilul Cătălin Predoiu, ar fi reuşit, conform lui Blaga, să ajungă la acelaşi nivel cu ceilalţi candidaţi anunţaţi oficial, Crin Antonescu şi Mihai Razvan Ungureanu.

"Noi o să prezentăm sondajul pe care în fiecare lună, că de obicei, CSOP îl face în România. Este şi la dispoziţia preşedintelui, că ştiu că-l are şi dânsul întotdeauna. Ce mă bucură, o să vedeţi, singurul partid care nu a scăzut în această perioadă este PDL. Şi o să vedeţi că domnul Cătălin Predoiu deja i-a egalat pe ceilalţi lideri anunţaţi că vor candida la prezidenţiale, domnul Antonescu, domnul Razvan Ungureanu. Doar că ei vin de foarte sus în jos, iar dânsul creşte", a mai declarat Blaga.

Reamintim că, în urmă cu puţin timp, un sondaj realizat la cererea PMP în perioada 26-30 aprilie, publicat de evz. indică faptul că Elena Udrea ar fi pe locul 3 în preferinţele electoratului (dacă ar candida la prezidenţiale), după Ponta şi Antonescu şi înaintea lui Predoiu. Pe locul 1 în sondaj era Victor Ponta, cu 36% din voturi, pe locul 2, Antonescu, având doar 17%, pe locul 3, Udrea cu 11%, urmată de Predoiu, cu doar 8%.

De asemenea, sondajul realizat de firma americană de consultanţă politică "Greenberg Quinlan Rosner Research" arată că PMP ar fi depăşit cu 2% cota electorală a PDL-ului, cu mai puţin de o lună înainte de alegerile din mai.

Ultimul sondajul INSCOP efectuat în perioada 1-7 mai şi publicat de Adevărul indică rezultate relativ asemănătoare cu cele ale sondajului comandat de PMP, arătând limpede că PMP-ul, susţinut de Băsescu a crescut spectaculos, de la 4,6 la 10,2%, în timp ce PDL a coborât vertiginos în simpatia electoratului, de la 17,5% la 11,3%, ceea ce contrazice afirmaţiile făcute de Vasile Blaga azi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne