CNADNR vrea un sistem de supraveghere la Feteşti. Casierii sustrageau din banii predaţi de şoferi

După ce au constatat că la Feteşti unii casierii îşi băgau banii luaţi de la şoferi în buzunar, cauzând pierderi de 10.000 de euro pe zi companiei, CNADNR a decis să cumpere un sistem de monitorizare.
Maşini în trafic
Maşini în trafic (Epoch Times România)

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) este dispusă să plătească circa 15.000 de euro plus TVA pe un sistem de verificare şi control al încasărilor în numerar de la staţia de Taxare de la Feteşti de pe autostrada A2, după ce, în ultimii ani, sume importante au fost reţinute de casieri şi nu au fost înregistrate în evidenţe.

Potrivit publicaţiei Adevărul, sistemul pentru care CNADN va plăti până la 66.883 de lei fără TVA presupune filmarea 24 de ore din 24 a tuturor trecerilor şi plăţilor.

"Principala funcţie a sistemului de monitorizare video, control şi detecţie fraudă este monitorizarea traficului prin AI Feteşti (benzile cu încasare manuală) şi înregistrarea numerelor de înmatriculare într-o bază de date, concomitent cu înscrierea acestora pe bonul fiscal eliberat de imprimanta fiscală in procesul de tarifare“, se arată în caietul de sarcini realizat de CNADNR.

Invitaţia de participare a fost transmisă în data de 26 aprilie, iar termenul limită pentru depunerea ofertelor este 10 mai, ora 10.

Monitorizarea încasărilor va fi făcută din două centre: respectiv sediul central de la Bucureşti al CNADNR şi sediul direcţiei regionale Constanţa. Sistemul va include camere video de securitate, servere, rutere şi monitoare cu ecran tactil iar selectarea ofertei câştigătoare se va face după criteriul preţului cel mai scăzut. Durata contractului este de 15 luni.

CNADNR şi-a propus să apeleze la instalarea unui astfel de sistem după ce în urma controalelor realizate în ultimi ani a reieşit că mulţi dintre angajaţii staţiei de taxare de la Feteşti reţineau sume importante plătite de către şoferi şi nu le treceau în evidenţe. Potrivit unui raport al corpului de control al CNADNR, realizat în primăvara lui 2015, preciza că suma maximă neîncasată de către companie, pentru un singur operator într-o tură de lucru, a fost de aproape 5.500 de lei, ceea ce înseamnă că CNADNR a înregistrat pierderi generate de angajaţii necinstiţi de la staţia de taxare de circa 10.000 de euro pe zi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Economie