CNADNR ar putea plăti încă 2 milioane de lei despăgubiri unei tinere

Justiţia
Justiţia (Shutterstock)

Rămasă fără un braţ în urma unui accident, tânăra constănţeancă Georgiana Elena Ghegeliu ar putea fi despăgubită cu încă 2 milioane de lei de către Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), relatează ziare.com.

Tribunalul Bucureşti a dispus ca Elena Ghegeliu, al cărei braţ a fost retezat de un parapet metalic deteriorat – reparaţia parapetului fiind în sarcina CNADNR - să primească 2.030.283,05 lei daune materiale, după ce anul trecut CNADNR i-a plătit tinerei 1 milion de euro despăgubiri morale.

Potrivit ziare.com, avocatul tinerei a explicat că suma solicitată drept despăgubire de la CNADNR reprezintă contravaloarea protezelor de care are nevoie pentru mâna care i-a fost amputată în urma accidentului petrecut în iarna anului 2006. Decizia tribunalului nu este definitivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti în 30 de zile.

Reamintim că Georgiana Elena Ghegeliua dat în judecată CNADNR şi Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Braşov în aprilie 2012, la Tribunalul Bucureşti.

Accidentul tinerei a avut loc în a doua zi de Crăciun, în 2006, pe drumul naţional care duce spre Braşov, la km 34. Elena era cu prietenul ei, într-un autoturism marca Dacia. Încercând să evite coliziunea cu un BMW, rămas neidentificat, care intrase pe contrasens, prietenul ei a tras dreapta de volan. A pierdut controlul maşinii iar autovehiculul s-a oprit într-un parapet metalic de pe marginea drumului, care era deteriorat.

Parapetul a străpuns portiera dreaptă a autoturismului şi i-a intrat Elenei în mână. Braţul fetei a fost amputat.

După 5 ani, poliţiştii şi procurorii braşoveni au stabilit clar că prietenul Elenei, Claudiu Ionuţ Ion nu se face vinovat de accident, iar pentru braţul pierdut al Elenei de vina este administratorul drumului, respectiv CNADNR.

"Accidentul se putea evita dacă elementele de siguranţă a traficului rutier montate pe partea dreaptă a sensului de mers către Braşov a carosabilului, în dreptul km 34, erau în stare reparată şi nu creau pericole, răspunzător fiind administratorul de drumuri care în doi ani nu a reparat parapetul, fiind un real pericol şi astăzi pentru traficul rutier", a fost concluzia expertizei tehnice dispuse în dosarul penal de la Braşov, ale cărei concluzii au fost însuşite de toate părţile.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră deFacebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne