CNA - Christian Mititelu, Laura Georgescu se fac nevăzuţi. Plângerile DNA şi CSM în aer

Audieri la Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), în cazulul Andrei Pleşu şi Sorina Matei (B1Tv). În imagine, Viorel Vasile Buda şi Laura Georgescu
Audieri la Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), în cazulul Andrei Pleşu şi Sorina Matei (B1Tv). În imagine, Viorel Vasile Buda şi Laura Georgescu (Epoch Times România)

UPDATE - "Laura Georgescu şi Christian Mititelu se fac scut uman anti-DNA în faţa Antenei 3. Acum pot să înţeleg de ce Laura Georgescu trage de timp: faptele Antenei 3 de atac susţinut, în această vară, la adresa unor magistraţi, se vor prescrie. Pentru asta, ar mai fi necesare două luni.

Peste două săptămâni, CNA nu va mai funcţiona întrucât va rămâne cu şapte membri, patru mandate fiind expirate. Cvorumul prevăzut de lege este de opt membri. Reluarea activităţii CNA este probabil a fi reluată după 1 ianuarie sau chiar 1 februarie. Va fi prea târziu pentru reclamaţiile DNA şi CSM", scrie Narcisa Iorga pe blogul personal.

***

Şedinţa Consiliului Superior al Magistraturii de marţi a fost suspendată pentru că şefa instituţiei Laura Georgescu şi un alt membru apropiat acesteia, Christian Mititelu, nu au fost de găsit. În consecinţă, plângerile DNA, CSM şi a procurorului-şef Laura Codruţa Kovesi au rămas în aer pentru moment, şi-a exprimat nemulţumirea Narcisa Iorga, membru CNA care era responsabil de prezidarea şedinţei respective.

"Astăzi, cu exact o săptămână înainte de finalul mandatului de membru CNA, mi-a venit rândul să conduc şedinţa publică. Am pus pe ordinea de zi două cazuri: 1. reclamaţiile DNA, CSM şi a doamnei Laura Codruţa Kovesi cu privire la emisiunile Antenei 3 în care procurorul şef al DNA şi preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Livia Stanciu, erau acuzate, la Antena 3, că au primit bani de la Bercea Mondial; 2. reclamaţiile cu privire la incidentul lui Mircea Badea cu motocicliştii.

Sper să ajungem să le discutăm, dar asta nu depinde doar de mine, ci de toţi membrii Consiliului, dacă vin şi dacă rămân în şedinţă până la sfârşit, căci cvorumul e aproape de limită, cât de mult vor să vorbească pe subiecte mai puţin importante etc. Restanţe sunt multe şi vechi. Unele din martie. Vom vedea ce va ieşi", scria pe reţeaua de socializare Narcisa Iorga înainte de şedinţă.

Cum Laura Georgescu şi Christian Mititelu au lipsit neanunţaţi şi nu au putut fi găsiţi nici la telefon, Narcisa Iorga s-a văzut nevoită să suspende şedinţa din lipsă de cvorum.

"Am suspendat şedinţa înainte de a începe întrucât Laura Georgescu şi susţinătorul ei fidel Christian Mititelu nu s-au prezentat. Am aşteptat 30 de minute. N-au răspuns secretarelor la apeluri. N-au anunţat că întârzie, aşa încât să convenim o amânare a orei de începere. Nu şi-au asumat nici măcar un boicot al şedinţei conduse de mine şi motivele pentru care ar face acest lucru. Fără cei doi, nu era cvorum de şedinţă. Plângerile DNA, CSM şi a doamnei Kovesi, despre care vorbeam în postarea anterioară, rămân în aer sau pot fi preluate de următorul preşedinte de şedinţă care va fi Valentin Jucan, dacă va dori. Antena 3, dormi liniştită! Preşedintele CNA lucrează pentru tine", a precizat Narcisa Iorga.

Plângerile respective datează din luna iunie, în ciuda faptului că CNA şi CSM au un protocol de colaborare conform căruia CNA se obligă să analizeze cu celeritate solicitările CSM.

Valentin Jucan: Georgescu şi Mititelu nu au ruşine

"Am aşteptat 20 minute apariţia Laurei Georgescu şi a lui Christian Mititelu. Cancelaria şi secretariatele celor doi au încercat să îi contacteze dar nu au răspuns. Nici măcar nu au catadicsit să transmită că nu vor participa. Ar fi putut să o facă măcar din respect pentru presă şi invitaţii care îşi aşteptau rândul pentru ordinea de zi: acordări de licenţe, prelungiri de licenţe.

Aceşti doi indivizi nu au ruşine. Sunt convins că au procedat aşa pentru a nu asigura cvorumul unei şedinţe conduse de Narcisa Iorga. Dar presa şi invitaţii ce vină au? Atunci când noi, Narcisa Iorga, Florin Gabrea şi eu, am protestat şi nu am participat la şedinţele CNA conduse de Laura Georgescu, am anunţat public astfel încât cvorumul şedinţelor să poată fi asigurat. Dacă mai era nevoie, astăzi, Laura Georgescu şi Christian Mititelu au demonstrat încă o dată câtă nesimţire au", a precizat Valentin Jucan.

Amintim că Laura Georgescu a fost numită la CNA de Guvernul Ponta, iar Christian Mititelu de către Guvernul Tăriceanu.