CM 2018. Nigeria aspiră la optimile competiţiei după succesul în faţa Islandei

Şansele calificării pentru reprezentativa Nigeriei au reapărut după succesul înregistrat în faţa echipei similare a Islandei, care s-a înclinat cu scorul de 2-0 (0-0), vineri, pe Volgograd Arena, în Grupa D a Cupei Mondiale de fotbal din Rusia.
Nigeria - Islandei 2-0,  în Grupa D a Cupei Mondiale de fotbal din  Rusia.
Nigeria - Islandei 2-0, în Grupa D a Cupei Mondiale de fotbal din Rusia. (Getty Images)

Prima reprezentativă de fotbal a Nigeriei nădăjduieşte la calificarea în optimile Campionatului Mondial, după ce a reuşit o frumoasă victorie în faţa Islandei, vineri, pe Volgograd Arena cu scorul de 2-0 (0-0).

Ambele goluri au fost reuşite în partea a doua a duelului de atacantul de 25 de ani Ahmed Musa, care a marcat în minutele 49, respectiv 75.

Prima repriză a fost unul fără istoric, dar în care islandezii au fost cei care au dictat mersul lucrurilor, nigerienii opunându-se cu succes nordicilor. Partea a doua a fost însă total diferită. Selecţionerul Nigeriei, germanul Gernot Rohr, a schimbat inteligent strategia şi sistemul de joc a elevilor săi, ce a dus la o altă faţă a jocului.

''Ne-am schimbat strategia şi sistemul de joc, am trecut la un 3-5-2, cu Victor Moses în rolul pe care îl juca la Chelsea, iar căpitanul John Obi Mikel a revenit în poziţia în care juca de asemenea la Chelsea. Cred că a ieşit bine. Au făcut asta pentru ţară, pentru echipă. Nu a fost uşor să-i conving, dar în final ei au reuşit. Ne-au dat mai mult spaţiu şi mai multă viteză, ceea ce s-a dovedit decisiv pentru noi. În a doua repriză s-a văzut o echipă diferită pentru că au realizat la pauză că trebuie să dea şi mai mult. Am jucat împotrivă unei echipe foarte bune a Islandei. A fost mai bună în prima repriză, când nu am putut înscrie, dar noi am fost mai buni în repriza secundă'', a mărturisit germanul Gernot Rohr.

Islanda ar fi putut schimba soarta meciului, dacă nu ar fi ratat un penalty în min. 82, prin Gylfi Sigurdsson (şut peste poartă), lovitura de pedeapsă fiind acordată prin sistemul VAR, pentru un fault comis de Ebuehi la Bjorn Sigurdarson.

''E straniu că încă suntem în cursă. Nu ne gândeam că vom avea un parcurs la Cupa Mondială fără să pierdem, dar înfrângerile sunt mereu greu de digerat. Dar acum trebuie doar să batem Croaţia, ceea ce e mai uşor de spus decât de făcut. Prima repriză a fost cum ne-am dorit . Era 0-0 la pauză şi jucătorii erau pe poziţie. Ceea ce a schimbat jocul a fost golul primit repede în repriza secundă. Asta a schimbat jocul. A trebuit să atacăm şi să ne asumăm mai multe riscuri. Strategia nu a fost rea, poate că azi nu am fost noi înşine, fără răutate, dar nu am avut o tactică greşită. Croaţii au făcut performanţe foarte bune la acest Mondial. Ultimul lor meci contra Argentinei (3-0) este un exemplu strălucitor de cât de puternici sunt'', a declarat la rândul său selecţionerul Islandei, Heimir Hallgrimsson

Au evoluat echipele:
Nigeria: 23. Francis Uzoho - 22. Kenneth Omeruo, 5. William Troost-Ekong, 6. Leon Balogun - 11. Victor Moses, 8. Oghenekaro Peter Etebo (18. Alex Iwobi, 90), 10. John Obi Mikel (căpitan), 4. Onyinye Wilfred Ndidi, 2. Bryan Idowu (21. Tyronne Ebuehi, 46) - 7. Ahmed Musa, 14. Kelechi Iheanacho (9. Odion Ighalo, 85). Selecţioner: Gernot Rohr.
Rezerve neutilizate: 1. Ikechukwu Ezenwa, 16. Daniel Akpeyi - 3. Elderson Echiejile, 20. Chidozie Awaziem, 12. Abdullahi Shehu, 15. Joel Obi, 17. Ogenyi Onazi, 19. John Ogu, 13. Simeon Nwankwo.

Islanda: 1. Hannes Halldorsson - 2. Birkir Saevarsson, 14. Kari Arnason, 6. Ragnar Sigurdsson (5. Sverrir Ingason, 65), 18. Hordur Magnusson - 19. Rurik Gislason, 17. Aron Gunnarsson (căpitan; 23. Ari Skulason, 87), 10. Gylfi Sigurdsson, 8. Birkir Bjarnason - 22. Jon Bodvarsson (9. Bjorn Sigurdarson, 71), 11. Alfred Finnbogason. Selecţioner: Heimir Hallgrimsson.
Rezerve neutilizate: 12. Frederik Schram, 13. Runar Runarsson - 15. Holmar Eyjolfsson, 3. Samuel Fridjonsson, 4. Albert Gudmundsson, 16. Olafur Skulason, 21. Arnor Traustason, 20. Emil Hallfredsson, 7. Johann Gudmundsson.

Arbitru: Matt Conger (Noua Zeelandă); arbitri asistenţi: Simon Lount (Noua Zeelandă), Tevita Magasini (Tonga); arbitru de rezervă: Ricardo Montero (Costa Rica)
Arbitru video: Massimiliano Irrati (Italia); arbitri asistenţi video: Elenito Di Liberatore (Italia), Pawel Gil (Polonia), Gianluca Rocchi (Italia)
Cartonaşe galbene: Idowu (44).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport