CM 2018. Croaţia, surpriza turneului final! Calificare în premieră în ultimul act

Reprezentativa Croaţiei a acces în finala Cupei Mondiale după ce a dispus la capătul prelungirilor de Anglia, scor 2-1 (0-1, 1-1), într-un meci desfăşurat miercuri seara pe Stadionul Lujniki din Moscova.
Croaţia a învins formaţia Angliei cu scorul   de 2-1 (0-1, 1-1), la capătul prelungirilor în a doua semifinală a CM 2018.
Croaţia a învins formaţia Angliei cu scorul de 2-1 (0-1, 1-1), la capătul prelungirilor în a doua semifinală a CM 2018. (Getty Images)

Croaţia s-a calificat frumos în ultimul act al Campionatului Mondial de fotbal din Rusia, în dauna adversarei sale - Anglia, care deşi a fost în cărţi încă din minutul 5 cu un gol reuşit de Kieran Trippier din lovitură liberă de la 22 de metri, a fost egalată ca pe urma sa cedeze în a doua parte a prelungirilor.

Croaţia, care în marea finală de duminică v-a înfrunta naţionala Franţei, a arătat foarte bine în teren, o echipă solidă, foarte determinată, acesta fiind al treilea meci pe care 'Vatrenii' l-au jucat cu prelungiri, condiţia fizică a jucătorilor pregătiţi de Zlatko Dalic fiind un factor important în atingerea obiectivului final.

Principalii protagonişti au fost Ivan Perisic (min. 68) care a introdus mingea în poartă cu capul din careul mic la o centrare inspirată a lui Sime Vrsaljko, respectiv Mario Mandzukic (min. 109) care a profitat de o lipsă de sincronizare a apărării engleze, acesta lăsându-l fără replică pe goalkeeper-ul Jordan Pickford.

"Cred că acesta a fost cel mai bun meci al nostru de la actuala Cupă Mondială. Am jucat motivaţi, fără presiune, fără nervi, ştiind că nu ne putem pierde capul. Astăzi, jucătorii s-au bucurat de fotbal..Am fost conduşi cu 1-0 în trei partide consecutive, dar am reuşit să revenim. Pentru fotbalul croat şi pentru ţara noastră s-a scris istorie în această seară. Nu cred că o ţară mai mică s-a mai calificat până acum în finală", a mărturisit Zlatko Dalic la finalul partidei.

Selecţionata 'Albionului' a căutat în continuare golul egalizator dar timpul le-a luat această şansă. Ocazii de poartă au mai fost de o parte şi de altă a terenului dar fără a mai schimba ceva pe tabela de marcaj.

"Nimeni nu se aştepta să ajungem în semifinale, însă după ce am reuşit acest lucru, am crezut că putem atinge finala. Cred că am fost foarte buni în prima repriză, în care puteam marca şi alte goluri. Nu pot să le cer mai mult jucătorilor mei. În meciurile cu eliminare directă, se joacă totul sau nimic..Trebuie să subliniez performanţa Croaţiei, care a fost foarte puternică, a arătat mult caracter. Au super-jucători, foarte experimentaţi şi le doresc succes în continuare." a declarat selecţionerul Angliei, Gareth Southgate.

Au evoluat echipele:

Croaţia: 23. Danijel Subasic - 2. Sime Vrsaljko, 6. Dejan Lovren, 21. Domagoj Vida, 3. Ivan Strinic (22. Josip Pivaric, 95) - 7. Ivan Rakitic, 11. Marcelo Brozovic - 18. Ante Rebic (9. Andrej Kramaric, 101), 10. Luka Modric (căpitan; 19. Milan Badelj, 119), 4. Ivan Perisic - 17. Mario Mandzukic (5. Vedran Corluka, 115). Selecţioner: Zlatko Dalic.

Rezerve neutilizate: 1. Dominik Livakovic, 12. Lovre Kalinic - 13. Ţin Jedvaj, 15. Duje Caleta-Car, 8. Mateo Kovacic, 14. Filip Bradaric, 20. Marko Pjaca.

Anglia: 1. Jordan Pickford - 2. Kyle Walker (11. Jamie Vardy, 112), 5. John Stones, 6. Harry Maguire - 12. Kieran Trippier, 20. Dele Alli, 8. Jordan Henderson (4. Eric Dier, 97), 7. Jesse Lingard, 18. Ashley Young (3. Danny Roşe, 91) - 10. Raheem Sterling (19. Mărcuş Rashford, 74), 9. Harry Kane (căpitan). Selecţioner: Gareth Southgate.

Rezerve neutilizate: 13. Jack Butland, 23. Nick Pope - 16. Phil Jones, 15. Gary Cahill, 22. Trent Alexander-Arnold, 17. Fabian Delph, 14. Danny Welbeck, 21. Ruben Loftus-Cheek.

Arbitru: Cuneyt Cakir; arbitri asistenţi: Bahattin Duran, Tarik Ongun (toţi din Turcia); arbitru de rezervă: Bjorn Kuipers (Olanda); arbitru asistent de rezervă: Sander van Roekel (Olanda)
Arbitru video: Danny Makkelie (Olanda); arbitri asistenţi video: Carlos Astroza (Chile), Bastian Dankert (Germania), Felix Zwayer (Germania)
Cartonaşe galbene: Mandzukic (48), Walker (54), Rebic (96).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport