Clotilde Armand: USR rămâne un partid antisistem. Se poate să acceptăm una, două poziţii pentru ministere

Clotilde Armand
Clotilde Armand (Florin Chirila/Epoch Times)

USR rămâne un partid antisistem, a precizat joi Clotilde Armand în cadrul unui interviu acordat Gândul, precizând că formaţiunea sa va susţine un guvern care va fi o alternativă şi ar putea chiar accepta una, două poziţii pentru ministere, însă, când Guvernul nu va mai respecta valorile, USR se va retrage.

"Noi rămânem un partid antisistem, vom fi în Parlament, vom promova toate legile care sunt compatibile cu platforma noastră (...), pe partea de Guvern vom susţine un guvern care este o alternativă, se poate să acceptăm una, două poziţii pentru ministere, dar cu mare grijă. În momentul în care acest guvern nu va mai respecta valorile noastre, noi ne vom retrage, nu ne vom asocia necondiţionat cu oameni din sistem", a spus Armand.

Pentru a intra în Parlament şi Guvern, USR trebuie mai înainte să-i convingă pe români să-o voteze, ori acest lucru este mai greu când n-ai bani şi nu se poate face decât prin implicare personală, mergând pe teren şi vorbind cu oamenii, a mai adăugat vicepreşedintele USR.

"Ai nevoie de bani pentru a te promova, pentru a te informa. Dacă am putea să facem un flyer pe care să-l trimitem tuturor alegătorilor, ar fi foarte bine. La ora actuală nu avem bani să facem acest lucru, o scrisoare pentru fiecare alegător. Şi atunci ce facem? Ce am făcut eu în Sectorul 1: mergem pe teren, vorbim cu oamenii. (...) Nu pot să zic că voi ajunge în toate satele, ar fi a 13-a muncă a lui Hercules. E foarte dificil să ajungem în toate satele din România", a declarat Armand.