Clotilde Armand: Nu am luat bani de la Soros şi nici nu servim interese străine

Marile partide au orchestrat o campanie de denigrare murdară împotriva USB lansând în spaţiul public tot felul de minciuni şi manipulări, a semnalat franţuzoaica Clotilde Armand, care face apel la opinia publică să nu dea crezare acestor calomnii.
Clotilde Armand
Clotilde Armand (Eugen Horoiu/Epoch Times)

PNL şi PSD au solicitat rambursarea de către stat a zeci de milioane de lei din sumele cheltuite în campanie pentru alegerile locale ceea ce înseamnă practic că, în loc să dăm bani pentru educaţie sau sănătate, finanţăm din bugetul public aceste partide corupte şi clientelare, a atras atenţia vineri, pe contul său de Facebook, consilierul local Clotilde Armand.

"Actualele partide parlamentare au cheltuit sume foarte mari în campania electorală, unele dintre acestea acumulând datorii substanţiale faţă de furnizori. PSD are datorii de aproape 7 milioane de Euro, iar PNL restanţe de 25 de milioane de lei (5,5 milioane de Euro).

Până acum câţiva ani partidele mari clientelare care aveau şanse să ajungă la guvernare nu îşi puneau problema plăţii acestor datorii către furnizori, pentru că atribuiau contracte din fonduri publice către firme asociate patronilor furnizorilor şi sponsorilor partidului şi astfel se achitau de datorii faţă de aceştia", a precizat Clotilde Armand.

Reprezentanta USB a remarcat că, de când DNA a început să se uite îndeaproape la modalităţile de finanţare a campaniilor electorale şi a deschis dosare penale care s-au soldat deseori cu condamnări la închisoare cu executare (cazul finanţărilor pentru campania PSD din 2009), partidele s-au reorientat şi au trecut prin Parlament o lege a finanţării din bani publici a cheltuielilor de campanie.

"Astfel, PNL a solicitat acum rambursarea de către stat a peste 18 milioane de lei, din sumele cheltuite în campanie, iar PSD aproape 15 milioane de lei. Practic, în loc să dăm bani pentru educaţie sau sănătate, finanţăm din bugetul public campaniile electorale ale acestor partide corupte şi clientelare", a subliniat Clotilde Armand.

Noul consilier local susţine că USB este singura formaţiune politică ce şi-a publicat în mod transparent sursele de finanţare pentru campania electorală. Bugetul de campanie al partidului fost unul infim comparativ cu cel al marilor partide.

Formaţiunea a reuşit să strângă aproximativ 0,3 milioane euro, din care o treime din donaţii făcute online venind de la 800 de persoane, ce au contribuit în medie cu câte 100 de euro, iar restul din sponsorizări atrase de la diverşi oameni de afaceri interesaţi "de o schimbare în bine a clasei politice". Liderul partidului, Nicuşor Dan, a făcut publică lista acestora.

"Partidul Uniunea Salvaţi Bucureştiul nu a beneficiat de nicio sponsorizare de la vreo fundaţie asociată lui George Soros, aşa cum am fost în mod repetat acuzaţi. Aceste minciuni au fost propagate de echipele de campanie ale marilor partide clientelare, care au alocat sume consistente pentru campania negativă online.

Astfel, atât PSD, cât şi PNL, ALDE sau PMP dispun de echipe de câteva zeci de aşa-zişi postaci, mulţi dintre ei remuneraţi, care se ocupă în fiecare zi cu diseminarea temelor de atac gândite de consultanţii politici şi de imagine ai partidelor parlamentare, plătiţi cu zeci de mii de euro.

Aşa se face că au fost lansate tot soiul de minciuni şi de manipulări în privinţa USB în spaţiul public. Ba că suntem finanţaţi de Soros şi că servim interese străine, ba că suntem cu Rusia, chiar şi atacuri referitoare la familia mea sau a lui Nicuşor Dan. Toate aceste lucruri sunt minciuni difuzate de marile partide clientelare care nu se pricep decât la campanii negative şi la manipulări", a subliniat Clotilde Armand.

Franţuzoaica anticipează că astfel de atacuri vor putea fi văzute tot mai des pe măsură ce ne apropiem de campania electorală parlamentară şi partidele clientelare îşi vor da seama că ascensiunea USR le pune în primejdie aranjamentele financiare transpartinice.

"Vă rog să încercaţi să nu vă lăsaţi manipulaţi sau influenţaţi de aceste atacuri calomnioase la adresa USR şi să veniţi alături de noi în efortul de curăţare a vieţii politice de astfel de practici murdare", a fost mesajul transmis opiniei publice de Clotilde Armand.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne