Clotilde Armand: E şocant! Am fost filată de Poliţia Locală la ordinul primarul PSD. Depun plângere penală

Clotilde Armand(USR)
Clotilde Armand(USR) (Florin Chirila/Epoch Times)

Europarlamentarul Clotilde Armand a anunţat marţi, pe Facebook, că depune plângere penală la DIICOT împotriva primarului PSD Daniel Tudorache pentru presupuse fapte de poliţie politică.

"Este şocant să aflu din presă că am fost urmărită şi filată de Poliţia Locală Sector 1 la ordinul actualului primar pesedist. În cadrul Poliţiei Locale Sector 1 a fost înfiinţat prin dispoziţia primarului un departament secret pentru urmărirea mea. Primarul a folosit această instituţie pentru a face poliţie politică", a declarat Clotilde Armand.

Potrivit deputatului european, există angajaţi ai Poliţiei Locale care au tăinuit şi ascund adevărata lor activitate.

"Aceste practici sunt demne de Rusia lui Putin. Nu voi tolera aşa ceva. Primarul actual trebuie să răspundă în faţa Justiţiei pentru asemenea dispoziţii. Voi depune astăzi plângere la DIICOT. Să faci poliţie politică este interzis prin lege", a precizat Clotilde Armand.

Reacţia candidatului USR-PLUS-PNL la Primăria Sectorului 1 vine după ce publicaţia justnews a prezentat dovezi care atestă că, în data de 22 februarie 2017, Clotilde Armand a fost urmărită şi fotografiată în timp ce participa la manifestaţia paşnică din Piaţa Victoriei, de către angajaţi, de sex feminin, ai Poliţiei Locale a Sectorului 1.

Manifestaţia NU era una care să comporte vreun risc din punct de vedere al ordinii şi siguranţei publice, autorul Notei de informare observând de altfel faptul că, la debutul protestului din acea seară, în Piaţă se aflau abia 150 de persoane, iar numărul maxim de protestatari a fost atunci de 400. Detalii aici.