Clotilde Armand: Au loc tăieri masive de copaci în Capitală. Firea să oprească imediat defrişările

În mai multe zone din Bucureşti au fost semnalate tăieri masive de copaci. Franţuzoaica Clotilde Armand, de la USB, îi cere noului primar al Capitalei, Gabriela Firea, să intervină de urgenţă pentru a opri defrişările.
Clotilde Armand
Clotilde Armand (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Uniunea Salvaţi Bucureştiul cere primăriţei Gabriela Firea să oprească imediat defrişările şi să prezinte cetăţenilor o informare completă asupra numărului total de copaci tăiaţi şi motivul pentru care aceştia au fost tăiaţi de la rădăcină, a scris vineri seară, pe contul său de Facebook, Clotilde Armand.

"Mai mulţi cetăţeni ne-au semnalat tăieri masive de copaci în zonele Kiseleff, Cişmigiu şi a parcului IOR şi nu numai. Într-un oraş ca Bucureştiul, care este al doilea cel mai poluat oraş dintre capitalele europene, un astfel de dezinteres faţă de protejarea spaţiului verde este inadmisibil.

Reamintim faptul că lucrările de toaletare a arborilor pentru îndepărtarea ramurilor bătrâne sau bolnave nu trebuie să depăşească 30% din coroana copacului, altfel existând riscul uscării arborelui", a declarat Clotilde Armand.

Reprezentanta USB i-a mai solicitat Gabrielei Firea să prezinte în cel mai scurt timp în Consiliul General al Capitalei un plan de conservare a spaţiului verde a oraşului şi de extindere a acestuia.

Potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică, Bucureştiul avea doar 21,4 metri pătraţi de spaţiu verde per cap de locuitor în 2014, faţă de cerinţa europeană de minimum 26 de metri pătraţi.

De asemenea, Clotilde Armand a mai evidenţiat că doar cinci oraşe reşedinţă de judeţ din România respectă norma europeană privind spaţiile verzi – Slobozia, Miercurea Ciuc, Bistriţa, Craiova şi Suceava.