Clocot pe Facebook. Noi proteste anunţate lângă Guvern şi Parlament

Mai multe grupuri civice îi cheamă pe români să iasă zilele acestea în stradă, cu mic cu mare, pentru a opri modificările Codului Penal şi a îi transmite lui Liviu Dragnea că nu vor permite suspendarea preşedintelui Iohannis.
Protest la Chişinău, împotriva invalidării alegerilor locale
Protest la Chişinău, împotriva invalidării alegerilor locale (Epoch Times România)

Pe Facebook se anunţă noi proteste în Piaţa Victoriei, duminică şi luni, evenimentele fiind generate de nemulţumirea oamenilor în legătură cu modificarea penală de o manieră considerată de protestatari chiar mai toxică decât OUG 3 precum şi cu reluarea, de care Liviu Dragnea, a scenariului suspendării preşedintelui Iohannis.

Un prim protest este anunţat duminică, ora 19, în Piaţa Victoriei, unde românii sunt convocaţi să vină cu mic cu mare pentru a spune Nu "legalizării corupţiei" şi suspendării preşedintelui.

"Nu cedăm în faţa infractorului Dragnea, nu acceptăm să legalizeze corupţia, nu acceptăm să încalce voinţa poporului şi să suspende cele 6,5 milioane de voturi care au ales preşedintele, ca să scape ei de puşcărie.

Cerem respectarea referendumului care a decis să fie 300 de parlamentari şi a deciziei CCR pe această temă, înainte de orice altă decizie a CCR.

Vă chemăm pe toţi în stradă. Vă chemăm la Bucureşti duminică, pe cei care puteţi să veniţi. Vă chemăm să ieşiţi în stradă în oraşele voastre, dacă nu puteţi ajunge la Bucureşti" se arată pe pagina evenimentului de duminică

Protestul de luni este programat să înceapă tot lângă Guvern, dar de la ora 18, şi este motivat de declaraţiile făcute de Liviu Dragnea pe tema suspendării preşedintelui ţării.

"Liderul PSD, condamnatul Liviu Dragnea, (...) a anunţat în urmă cu scurt timp că luni se va decide dacă vor începe suspendarea lui Iohannis pentru nerespectarea Constituţiei!

Tot astăzi, Dragnea a anunţat că nu îi pasă de cei care au ieşit în stradă, şi ca pentru el contează milioanele de oameni care au ales partidul şi care au încredere în partid! Dragnea l-a mai numit dictator pe Iohannis! Luni, de la ora 18, toţi în Piaţa Victoriei!scriu organizatorii

În stradă se va ieşi şi miercuri, când pe Facebook este anunţat un protest al părinţilor. Pe modelul deja lansat în Piaţa Victoriei, modelul "insubordonării civice", părinţii sunt invitaţi să vină lângă Parlament în intervalul orar 11 - 13 şi să treacă în continuu pe trecerile de pietoni pentru a bloca circulaţia. Astfel, parlamentarii vor primi un mesaj clar, mesajul că românii nu mai acceptă ceea ce se întâmplă.

"Pentru cine luptăm? În primul rând pentru copiii noştri!
Nu ne dorim să crească într-o ţară în care infractorii au mai multe drepturi decât cetăţenii oneşti! Nu ne dorim să crească într-o ţară în care oamenii să moară ucişi de corupţie! Nu ne dorim să părăsească ţara!

Părinţi, ieşiţi în stradă! Haideţi să blocăm zona Parlamentului timp de 2 ore pentru a atrage atenţia bucureştenilor şi Parlamentarilor că nu suntem de acord cu ceea ce se întâmplă!

Cu cât vom fi mai mulţi, cu atât va fi o acţiune de succes! Dacă suntem minim 30-40 la fiecare trecere de pietoni din jurul Palatului Parlamentului, scopul nostru va fi atins!", se arată pe pagina evenimentului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne