Clinton susţine primul discurs după episodul medical din 9/11

Hillary Clinton încercă să reducă îndoielile în legătură cu sănătatea ei susţinând un discurs de campanie în Carolina de Nord. În acelaşi timp, rivalul ei Donald Trump a anunţat o strategie economică agresivă.
Hillary Clinton.
Hillary Clinton. (Captură Foto)

Hillary Clinton, candidata democrată la prezidenţialele americane din această toamnă, s-a întors joi în arena publică, încercând să înlăture temerile şi speculaţiile legate de sănătatea sa după ce s-a prăbuşit la evenimentul comemorativ din 11 septembrie.

Candidata democrată, aparent suferă de pneumonie, dar în ciuda vocii sale răguşite, părea să se simtă bine în timpul discursului de campanie din Greensboro, Carolina de Nord. În discursul său, fostul secretar de stat s-a concentrat în mare parte pe chestiuni legate de femei, copii, săraci şi minorităţi.

“Candidez pentru tineretul LGBT”, a declarat ea, făcând referire la o deja renumită lege în Carolina de Nord – House Bill 2 – care stipulează că persoanele trebuie să folosească toaletele publice în funcţie de sexul trecut pe certificatul lor de naştere.

Democrata a declarat că acest lucru dovedeşte doar faptul că “bigotismul” este nociv pentru afaceri şi a oferit alte câteva exemple de numeroase contracte de afaceri, turnee sportive şi evenimente de divertisment anulate în Carolina de Nord în urma adoptării acelui proiect de lege.

În plus, Clinton l-a criticat pe rivalul său la prezidenţiale, miliardarul republican Donald Trump, pentru faptul că acesta a sugerat că “doar mamele” pot avea grijă de copii şi că “numai persoanele căsătorite” sunt îndreptăţite la beneficii parentale, precum concediu plătit.

O strategie economică îndrăzneaţă

De asemenea aflat în campanie, Trump a anunţat joi planul său economic agresiv. Acesta a făcut apel la reduceri drastice ale taxelor sau dezvoltarea sectorului energetic. În plus, a propus ambiţiosul obiectiv de a crea 25 milioane de locuri de muncă în următorii 10 ani şi o creştere economică generală de 4%.

“Dacă reducem taxele, înlăturăm reglementările distructive, dezlănţuim vasta comoară a energiei americane şi negociem contracte comerciale care pun SUA pe primul loc, atunci nu există nicio limită a numărului locurilor de muncă pe care îl putem crea şi a nivelului prosperităţii pe care o putem atinge”, a precizat miliardarul.

În acelaşi timp, Trump a declarat că politica economică a lui Clinton este echivalentul unui “cec de ajutor social” oferit tuturor cetăţenilor americani.

Clinton a răspuns acuzându-l pe Trump că prezintă “cu doar câteva săptămâni înaintea alegerilor un plan susţinut doar pe jumătate”.

Ea a declarat că, de fapt, candidaţii ar trebui să spună în mod clar ce anume au de gând să facă, cum o vor face şi cum vor plăti pentru acel lucru.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe