Clinton avertizează Israelul să nu aibă încredere în Trump

Hillary Clinton, candidata democrată la alegerile prezidenţiale americane, a avertizat regimul israelian că nu ar trebui să aibă încredere în rivalul ei republican Donald Trump, care “nu are niciun argument în sprijinul asigurărilor sale despre Israel”.
Hillary Clinton.
Hillary Clinton. (Captură Foto)

“Trump a declarat luni că ar trebui să fim neutri în privinţa Israelului. Apoi marţi a declarat că susţine cu adevărat Israelul. Miercuri ar putea spune că Israelul ar trebui să plătească înapoi ajutorul pentru apărare pe care l-a primit de-a lungul anilor”, a declarat Clinton într-un interviu la postul de televiziune israelian Channel 2, ce a fost difuzat joi.

Fosta primă doamnă a afirmat că Trump a lansat ideea utilizării de arme nucleare împotriva grupului terorist Daesh în Siria, chiar lângă Israel. Daesh sau ISIS sunt alte două nume folosite de grupul jihadist Statul Islamic.

“Folosirea armelor nucleare împotriva ISIS, faptul că amestecă grupul Hezbollah cu organizaţia Hamas.... cum ar putea ajuta Israelul?” a întrebat ea.

În opinia lui Clinton este convingător faptul că grupul jihadist Statul Islamic “sprijină victoria lui Donald Trump”.

“Înţelegerea sa asupra pericolelor mai ample din regiune ar trebui să alarmeze orice israelian, indiferent în ce parte a spectrului politic se află acea persoană”, a adăugat Clinton.

“Singura lui experienţă este participarea la parada Fifth Avenue Israel Day”, a mai precizat fostul secretar de stat american.

Candidata democrată a declarat că dacă va fi aleasă preşedinte al Statelor Unite va colabora strâns cu premierul israelian Benjamin Netanyahu pentru protejarea avantajului militar strategic al Israelului.

Washington şi Tel Aviv trebuie să negocieze termenii unui nou acord de 10 ani pentru ajutoare militare care să îl înlocuiască pe cel actual, care va expira în 2018 şi care costă contribuabilii americani 3,1 miliarde de dolari pe an.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe