Cleonia Rîciu, medalie de bronz la Campionatele Mondiale de judo pentru juniori

Judoka română a reeditat performanţa de la ediţia trecută a Mondialelor de juniori, cucerind medalia de bronz, joi, în limitele cat.52 kg.
(Getty Images)

Cleonia Rîciu (20 de ani) a avut din nou o evoluţie încântătoare pe tatami-ul Campionatelor Mondiale de judo pentru juniori de la Nassau (Bahamas).

Tânăra judoka a avut următorul parcurs: în optimi a dispus de kazaha Meruiert Sarsenova, în sferturi de Coraline Marcus Tabellion (Franţa), a pierdut semifinala cu Gefen Primo (Israel), dar a câştigat meciul pentru bronz cu Faiza Mokdar (Franţa).

Pentru sportiva română, legitimată la CS Universitatea Craiova, aceasta este o nouă importantă realizare în plan sportiv, ea având în palmares mai multe medalii cucerite - cele mai importante fiind medalia de bronz de la turneul mondial U21 din Croaţia (2017), ea deţinând totodată şi un titlu balcanic obţinut în acelaşi an.

Delegaţia României la Mondialele de juniori este formată din 10 sportivi (şase băieţi şi patru fete). La startul competiţiei s-au înscris 426 de judoka din 67 de ţări, 240 la masculin şi 186 la feminin.