Claudiu Năsui: "PSD-ul a ţinut ţara în sărăcie, în toate formele sale"

Claudiu Nasui
Claudiu Nasui (Epoch Times România)

PSD-ul “a ţinut ţara în sărăcie, în toate formele sale”, susţine deputatul USR Claudiu Năsui, precizând că acest lucru este confirmat de studiul GfK de anul trecut privind puterea de cumpărare din Europa, respectiv România.

„Zonele cu cea mai slabă putere de cumpărare din România sunt majoritar cele dominate de PSD”, a adăugat el, într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

Năsui susţine că în topul sărăciei se află 12 judeţe, cea mai dificilă situaţie fiind în Botoşani şi Vaslui, judeţe care „au fost predominant roşii”.

“De altfel, doar două mandate de preşedinte de consiliu judeţean nu au fost ocupate de PSD, în diferitele forme pe care le-a avut (FSN, PSDR, PDSR, PSD), din '89 încoace”, arată deputatul.

„Din celelalte zece judeţe care completează topul sărăciei, doar trei nu au avut guvernări judeţene preponderent social democrate. Acestea sunt Călăraşi, o zonă cu imens potenţial comercial şi cu reşedinţa port la Dunăre, Giurgiu, judeţ de frontieră şi el cu nenumărate oportunităţi navale, şi Neamţul, unde eşichierul politic a fost unul extrem de diversificat”, a mai declarat deputatul USR.

„De altfel, nu pot să nu remarc opacitatea datelor şi cât de complicat este să reconstitui cine a prezidat deciziile la nivel judeţean. Pare aproape intenţionată această ascundere în spatele unor hârtii, sau a trecerii timpului.

Nu este o coincidenţă nici că mulţi din preşedinţii de consilii judeţene din aceste judeţe au fost cercetaţi pentru diferite fapte de corupţie. Ce alt exemplu mai bun decât judeţul Teleorman în care însuşi domnul Dragnea a avut la cheremul dumnealui consiliul judeţean?”, a adăugat Năsui.

Deputatul USR precizează că trebuie clarificat rolul important al guvernării locale şi judeţene, în condiţiile în care, la poluri opuse, zonele din vest şi centru ale României s-au dezvoltat puternic şi au generat un nivel de trai mult superior comparativ cu judeţele mai sus menţionate.

„Alegerile locale sunt cel puţin la fel de semnificative ca cele prezidenţiale sau cele parlamentare. Doar alegând oameni oneşti şi competenţi putem scoate România din sărăcie”, a concluzionat Năsui în postarea sa.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne