Claudiu Năsui: Dragnea şi Tudose fie nu înţeleg nimic din economie, fie manipulează cu neruşinare

Liderul PSD Liviu Dragnea ne zice că acciza din preţul carburanţilor nu are impact asupra preţului, în timp ce premierul Tudose ne promitea acum o lună că vorbeşte el cu vânzătorii de combustibil să nu crească preţul, a remarcat ironic Claudiu Năsui.
Claudiu Nasui
Claudiu Nasui (Mihut Savu (Epoch Times Romania)

Preşedintele PSD Liviu Dragnea şi premierul Mihai Tudose fie nu înţeleg nimic din ce se întâmplă în economie, fie manipulează cu neruşinare, a atras atenţia, pe pagina sa de Facebook, deputatul USR Claudiu Năsui.

"Domnul Dragnea ne zice că acciza din preţul carburanţilor nu are impact asupra preţului. Preţurile nu au scăzut când a dispărut supra-acciza din carburanţi la începutul anului, ne spune el. Domnul Tudose, mai tare în economie, ne promitea acum o lună că vorbeşte el cu vânzătorii de combustibil să nu crească preţul când vine supra-acciza. Oamenii aceştia fie nu înţeleg nimic din ce se întâmplă în economie, fie manipulează cu neruşinare", a declarat Năsui.

Deputatul a evidenţiat faptul că cea mai mare parte a preţului carburanţilor este compusă din taxe la stat, mai ales accize şi TVA. TVA care se aplică la preţul cu acciză, deci se aplică şi la acciză - impozit peste impozit.

"Doar aceste impozite indirecte constituie peste jumătate din preţul carburanţilor, iar asta ignorând restul taxelor şi impozitelor care se mai plătesc din restul preţului. Cu o asemenea pondere în preţ, vă daţi seama că ce ne spune domnul Dragnea nu prea are cum să fie adevărat. Dar, haideţi să ne uităm la evoluţia efectivă preţului carburanţilor din 2014 şi până azi. În aprilie 2014, a fost adăugată supra-acciza. Pe vremea aceea ni se spunea că din banii aceia se vor face autostrăzi. Evident minciuni. Nu s-a făcut nimic, banii au fost risipiţi şi furaţi exact ca şi până atunci. Ce s-a întâmplat în aprilie 2014 când a fost introdusă supra-acciza? Preţurile au crescut cu 9% după introducerea accizei", a precizat Năsui.

Potrivit parlamentarului, preţul este influenţat şi de alte lucruri decât acciza, astfel că trebuie să ne uităm la preţul mediu înainte de acciză şi după acciză.

"Media lunară a crescut după introducerea supra-accizei a crescut cu 10.7%. Deci supra-acciza a avut impact asupra preţului, statul le-a scumpit românilor carburantul peste noapte. Ce s-a întâmplat în ianuarie 2017 când a fost eliminată supra-acciza? Preţul a scăzut cu 12.4% după eliminarea supra-accizei. De asemenea, să ne uităm şi cum a evoluat preţul mediu înainte şi după eliminarea accizei. Preţul mediu lunar a scăzut cu 7.2%. Deci eliminarea supra-accizei s-a reflectat în preţul plătit, românilor ieftinindu-se carburantul peste noapte", a subliniat Năsui.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne