Claudiu Manda: Va trebui să-l invităm foarte repede pe Liviu Dragnea la Comisia SRI

Liviu Dragnea ar trebui invitat cât mai curând la Comisia parlamentară de control asupra SRI pentru a lămuri acuzaţiile despre implicarea SRI în formarea guvernului USL, susţine Claudiu Manda. Cât despre ce înseamnă "cât mai repede", social-democratul n-a putut da un răspuns.
Claudiu Manda
Claudiu Manda (Claudiu Manda)

Liderul PSD, Liviu Dragnea, trebuie invitat "foarte repede" la Comisia parlamentară de control asupra activităţii SRI, pentru a detalia afirmaţiile despre presupusa implicare a Serviciului Român de Informaţii în formarea Guvernului USL în 2012, a declarat, la RFI, şeful comisiei, senatorul PSD Claudiu Manda, care se fereşte, însă, să ofere şi "un orizont de timp".

"Atât ca preşedinte, dar împreună cu comisia, va trebui să-l invităm pe domnul Dragnea la comisie şi să detaliem toate aceste aspecte. Au fost mai multe lucruri pe care le-a spus domnul Dragnea în spaţiul public şi acesta este unul dintre ele şi rămâne să ne spună în faţa comisiei, inclusiv cu detalii pe care poate nu le-a spus în spaţiul public, să ne dăm seama cum au stat lucrurile. Bineînţeles că după acest lucru va trebui să avem şi un punct de vedere al celor din conducerea SRI de la vremea respectivă, dacă s-au implicat sau nu, dacă sunt elementele aşa cum sunt prezentate de domnul Dragnea şi bineînţeles că o să avem o concluzie”, a susţinut Manda la RFI

De asemenea, Manda a mai precizat că nu exclude o reaudiere a fostului director al Serviciului Român de Informaţii George Maior, aceasta în condiţiile în care după audierea fostului adjunct al lui Maior, opoziţia l-a acuzat pe Manda că a pus întrebări ca şi cum încerca să nu îl supere pe Liviu Dragnea.

"În ciuda faptului că prezenţa lui Florian Coldea ar fi putut oferi clarificări suplimentare asupra unor chestiuni de interes public, am avut tot timpul senzaţia că preşedintele Comisiei de control a SRI, domnul Claudiu Manda, a refuzat să ducă discuţia în direcţia corectă", afirma după dezbateri deputatul USR Lucian Stanciu Viziteu.

Revenind la declaraţiile făcute de Manda la RFI, întrebat când ar putea avea loc audierea lui Dragnea, social-democratul a răspuns: „Nu pot să vă spun un orizont de timp. Ne dorim foarte repede. În acest moment, ne dorim să încheiem cea de-a doua audiere cu domnul Coldea, pentru că sunt multe lucruri pe care le avem de discutat cu domnia sa. Săptămâna viitoare nu o să fim, o parte dintre noi, în ţară, pentru că mergem să discutăm cu comisia omoloagă din Germania, să vedem şi acolo cum stau lucrurile, pentru că ne-am propus să discutăm cu câteva comisii din ţări importante, cu servicii importante, iar imediat după ce o să finalizăm această audiere, avem nevoie de un răspuns din partea domnului Băsescu, dacă vine sau nu la comisie şi să discutăm care sunt următoarele persoane pe care le invităm şi bineînţeles, domnul Dragnea este una dintre acestea, printre primele pe care dorim să le invităm la comisie”.

Reamintim că Liviu Dragnea a acuzat marţi, la Antena 3, că, imediat după ce a căzut Guvernul Ungureanu, ar fi stabilit cu fostul premier Victor Ponta şi cu şeful PNL, Crin Antonescu, să discute componenţa viitorului executiv, însă a doua zi Ponta ar fi venit cu lista miniştrilor întocmită cu "George Maior şi cu alţii".

Ulterior, Nicolae Bădălău a declarat pentru presă că, dacă afirmaţiile liderului PSD, Liviu Dragnea, în legătură cu o implicare a SRI în formarea guvernului USL din 2012 sunt adevărate, atunci toate legile trebuie schimbate şi făcute altele.

"Dacă lucrurile pe care le-a spus domnul preşedinte (n.r. - Liviu Dragnea) sunt adevărate, şi eu sunt convins, aşa cum îl cunosc pe domnul Dragnea, că spune adevărul, asta arată o putreziciune a statului român şi asta arată că trebuie să schimbăm toate legile şi să încercăm să facem legile pentru români, cu un stat puternic, dar în acelaşi timp cu instituţii care nu sunt abuzive", a precizat Bădălău, la Palatul Parlamentului, răspunzând unei întrebări pe această temă.

Mai amintim că, în urmă cu mai puţin de două săptămâni, după ce Codrin Ştefănescu a cerut explicaţii publice în legătură cu prezenţele liderului PSD la chermezele SRI iar Liviu Dragnea s-a lăudat că nu va merge cu jumătăţi de adevăruri la Comisia SRI, ci va spune tot ce ştie, PSD-ALDE a decis, în comisia de control SRI, să voteze împotriva audierii lui Liviu Dragnea în comisie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne