Claudiu Manda: Amnistia şi graţierea se fac, nu se discută. După ce se fac, se aduc şi argumentele

Senatorul PSD Claudiu Manda propune să se dea ordonanţă de urgenţă pe amnistie şi graţiere fără o dezbatere publică pe subiect.
Claudiu Manda (Presedintele Comisiei de control a activitatii SRI),
Claudiu Manda (Presedintele Comisiei de control a activitatii SRI), (Florin Chirila/Epoch Times)

Senatorul PSD Claudiu Manda, membru în Comisia SRI, a afirmat luni, în cadrul unei conferinţe de presă la Parlament, că amnistia şi graţierea "se fac, nu se discută".

"Eu am înţeles că trebuie să vedem dacă există altă posibilitate decât amnistie şi graţiere pentru ca persoanele care au fost abuzate, sau care nu au avut un proces corect, sau care au fost, au avut dosare făcute, eu ştiu, în ceea ce priveşte funcţionarea cu biniomul şi cu culoarele şi care sunt nevinovaţi să poată să nu mai fie nici cercetaţi, nici în puşcărie. Şi mi se pare corectă această abordare. Doi: ce face guvernul e o chestiune care va decide guvernul. Trei: amnistia şi graţierea se fac, nu se discută. După ce se fac, sigur că se aduc şi argumentele necesare", a declarat Manda.

Liderul PSD a fost întrebat şi despre eventualele proteste de stradă pe care le-ar putea provoca un astfel de demers.

"Rămâne să vedem ce va fi. Dacă vor ieşi în stradă, când vor ieşi în stradă, dacă se va întâmpla în acest sens. Dar sigur că e important să vedem dacă e o altă soluţie, repet, ca oamenii care au fost şi au beneficiat, între ghilimele, de tot ce înseamnă această traiectorie informaţii-parchet-judecători, care au fost ţinte, şi avem elemente, cel puţin apărute în spaţiul public, cum erau ţintele identificate şi cum se lucra la dosare, şi care au fost unii dintre ei condamnaţi, ce facem cu ei? Dar credeţi că e corect ca în continuare oamenii aceştia să rămână în închisoare?", a precizat Manda.

Întrebat dacă nu ar trebui o dezbatere publică pe acest subiect important, senatorul PSD a replicat:

"Noi vorbim acum de parcă actul normativ s-a dat deja sau urmează să se dea mâine. E o chestiune pe care Guvernul, dacă o dă, o dă cu argumentele necesare, cu argumentele pe care le are, nu stăm să facem o dezbatere despre subiect. (...) Am încercat, de exemplu, să tot dezbatem modificările la legile Justiţiei, la Codul penal, la Codul de procedură penală, şi dezbatem de vreo doi ani de zile. Si mai dezbatem un pic. Eventual, ne spuneau cei de al PNL, că pentru a fi un proiect foarte bun ar trebui să-l retragem. Şi de aici încolo să-l dezbatem din nou, deşi parcursese deja jumătate din paşi. Rămâne să vedem ce facem."

Reamintim că liderul PSD, Liviu Dragnea, a afirmat, duminică, la Consiliul Naţional al PSD, că nu ştie când sau cum, dar PSD–ALDE are obligaţia să dea OUG pe amnistie şi graţiere pentru a fi reparate toate nedreptăţile care s-au făcut în Justiţie.

"Dacă cineva găseşte alte instrumente, alte măsuri legislative, orice alt tip de acţiune care să rezolve în totalitate, să repare toate nedreptăţile care s-au întâmplat în România şi care se întâmplă în continuare, toate abuzurile din justiţie, altele decât graţierea şi amnistia, va avea tot sprijinul partidului şi al meu personal. Dacă nu, nu mai ezitaţi. Nu ştiu când, nu ştiu cum, dar PSD, PSD-ALDE are şi această obligaţie, să repare nedreptăţile. Ca să nu-şi mai taie venele cei din presa cu epoleţi şi toţi ăia plătiţi de Sorosică prin bitcoins, aţi văzut că toate lucrurile ies la iveală, domnule, inventaţi ceva, găsiţi o decizie CCR, o virgulă într-o decizie a CCR să spuneţi – aceste două acte normative, trei, cinci acte normative nu sunt aplicabile lui Liviu Dragnea şi închidem subiectul. Ieşiţi toţi din această capcană în care ei personalizează toate aceste intenţii ca şi cum sunt date pentru mine", a declarat Dragnea, de la tribuna Consiliului Naţional al PSD.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne