Clanurile din Murgeni ies din nou la bătaie. Două persoane rănite după ce un bărbat a intrat cu maşina în mulţimea de romi

(Screenshot)

Oraşul vasluian Murgeni a fost, joi după-masă, locul unei noi confruntări între două clanuri de romi, ai cărei membri au ieşit în plină stradă pentru a-şi regla conturile, relatează site-ul vremeanoua.ro.

Potrivit sursei citate, scandalul a izbucnit între clanurile Sandu şi Murui după ce unul dintre membrii clanului Sandu, mai exact Sergiu Sandu, alături de o tânără de 21 de ani, au fost loviţi cu maşina de un membru al clanului rival.

Poliţia Judeţeană Vaslui a fost sesizată, joi, printr-un apel la 112, despre faptul că, în oraşul Murgeni, mai multe persoane s-au adunat pe o stradă din zona centrală, tulburând ordinea şi liniştea publică.

La faţa locului au fost trimise echipaje medicale de la SAJ Vaslui şi au fost mobilizate echipaje ale Jandarmeriei şi Poliţiei care, în cele din urmă, au restabilit ordinea şi liniştea publică.

În plus, în imaginile video se poate vedea că aproape nimeni, inclusiv printre poliţiştii şi jandarmii trimişi la faţa locului, nu păstra distanţa socială şi nu purta mască.

Autorităţile au deschis un dosar penal în acest caz şi se fac cercetări pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice şi distrugere.

Nu este primul incident de acest gen. Astfel, în luna iunie, clanurile din Murgeni s-au bătut cu săbii şi topoare, scandalul izbucnind după ce nepoata unuia din clanul Sandu, măritată cu un nepot al bulibaşei din clanul Babulea, a fost bătută de soţul ei.

După violenţele din iunie, oraşul a fost declarat “zonă specială de siguranţă publică”.

Vă invităm să urmăriţi şi materialul video.