Clanul Cârpaci în război cu primăria Timişoara. Edilul denunţă tentativele de intimidare

Mandatarul lui Vladimir Cârpaci (foto dreapta) şi a lui Nonu Cârpaci
Mandatarul lui Vladimir Cârpaci (foto dreapta) şi a lui Nonu Cârpaci (debanat.ro)

Romii clanului Cârpaci din Timişoara sunt în război deschis cu primăria oraşului. Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, secretarul Ioan Cojocari şi şeful Direcţiei de Urbanism, sunt asaltaţi cu plângeri penale de abuz în serviciu, gest care, potrivit edilului, reprezintă o metodă de intimidare, scrie publicaţia Adevărul.

Totul a început în 2012, când Constantin Vişan, un om de încredere al mai multor familii din clanul Cârpaci şi responsabil să controleze afacerile romilor din Timişoara, a depus la Primăria Timişoara o cerere pentru eliberarea unui certificat de urbanism prin care solicita transformarea unei case de locuit în clădire de birouri. Municipalitatea a refuzat pentru că existau, la acea dată, diverse plângeri penale şi litigii aflate în derulare. O situaţie similară se regăseşte şi în cazul altor imobile, unde romii , în mod similar, au cerut certificate de urbanism, dar au fost refuzaţi.

Puşi în faţa unei astfel de situaţii, romii i-au reclamat, prin intermediul lui Constantin Vişan, pe primarul Nicolae Robu, secretarul primăriei, Ioan Cojocari, şi pe şeful Direcţiei de Urbanism, Sorin Ciurariu, la Parchet, acuzându-i de abuz în serviciu. Procurorii însă au dispus clasarea plângerilor, constatând că fapta nu există.

"Trebuie să respectăm legea. Eu nu am nimic cu nimeni. Îl apreciez pe Robu pentru ce face în oraş, dar nu îl apreciez pentru că duce lupta asta. Dacă vrea să le dea în cap (romilor - n.r.), să le dea pe nişte chestii corecte. Eu, dacă aş fi în locul lui, i-aş pune la punct pe romii ăştia, dar el nici nu ştie cum să o facă", a declarat Constantin Vişan.

La rândul său, primarul Nicolae Robu a subliniat că plângerile nefondate depuse de clanurile de romi împotriva sa şi a altor funcţionari din primărie sunt doar practici de intimidare.

"Primăria i-a făcut plângere pentru lucrări fără autorizaţie, iar când a cerut-o nu erau condiţiile legale de a i se acorda autorizaţia. Primăria şi-a dovedit buna-credinţă în relaţia cu ei. Acuzele au fost total nefondate şi cred că trebuie catalogate drept un act de intimidare a mea, dat fiind că am spus în repetate rânduri că atât timp cât eu voi fi primar, clanul Cârpaci şi alte clanuri nu îşi vor putea face jocurile în Timişoara. Nu pot să o interpretez (n.r. plângerea penală) decât ca un act de intimidare la adresa mea, dar nu mă intimidează nimeni cu nimic. Să fie limpede.", a declarat primarul Nicolae Robu.

Citiţi articolul integral pe Adevărul

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne