Clădiri ciudate în China: O universitate arată ca o toaletă uriaşă

Lista clădirilor ciudate din China se îmbogăţeşte cu una arătând ca un imens vas de toaletă cu rezervor.
„Un vas de toaletă imens cu rezervor” – Clădirea Facultăţii pentru Managementul Apei şi Energie din Zhengzhou, China.
„Un vas de toaletă imens cu rezervor” – Clădirea Facultăţii pentru Managementul Apei şi Energie din Zhengzhou, China. (Foto: STR/AFP/Getty Images – Epoch Times Germania)

Facultatea de Management al Apei şi Energiei din oraşul Zhengzhou, care are douăsprezece etaje, se aseamănă cu o toaletă gigantică, au constatat internauţii. „Este o clădire ce seamănă cu o toaletă, iar reputaţia universităţii noastre este recunoscută pe plan mondial”, a mărturisit batjocoritor un student pe Pendant Weibo - un Twitter chinez. Alte persoane s-au raliat comentariilor ironice.

În ciuda orientării tehnice a universităţii, similitudinea clădirii ca vasul de toaletă cu rezervor nu a fost premeditată.

Potrivit informaţiilor publicaţiei "Henan Daily", clădirea, care a fost terminată anul trecut, a costat 86 de milioane de yuani (11 milioane de Euro). Conducerea Partidului Comunist Chinez a declarat anul trecut, că există multe clădiri “înclinate”.

Dar odată cu "toaleta uriaşă" din Zhengzhou se măreşte lista clădirilor chinezeşti care seamănă foarte mult cu altceva. Locuitorii Beijing-ului numesc Sediul Central al Televiziuii Naţionale (CCTV) pur şi simplu „Izmana uriaşă”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură