Clădiri ciudate în China: O universitate arată ca o toaletă uriaşă

Lista clădirilor ciudate din China se îmbogăţeşte cu una arătând ca un imens vas de toaletă cu rezervor.
„Un vas de toaletă imens cu rezervor” – Clădirea Facultăţii pentru Managementul Apei şi Energie din Zhengzhou, China.
„Un vas de toaletă imens cu rezervor” – Clădirea Facultăţii pentru Managementul Apei şi Energie din Zhengzhou, China. (Foto: STR/AFP/Getty Images – Epoch Times Germania)

Facultatea de Management al Apei şi Energiei din oraşul Zhengzhou, care are douăsprezece etaje, se aseamănă cu o toaletă gigantică, au constatat internauţii. „Este o clădire ce seamănă cu o toaletă, iar reputaţia universităţii noastre este recunoscută pe plan mondial”, a mărturisit batjocoritor un student pe Pendant Weibo - un Twitter chinez. Alte persoane s-au raliat comentariilor ironice.

În ciuda orientării tehnice a universităţii, similitudinea clădirii ca vasul de toaletă cu rezervor nu a fost premeditată.

Potrivit informaţiilor publicaţiei "Henan Daily", clădirea, care a fost terminată anul trecut, a costat 86 de milioane de yuani (11 milioane de Euro). Conducerea Partidului Comunist Chinez a declarat anul trecut, că există multe clădiri “înclinate”.

Dar odată cu "toaleta uriaşă" din Zhengzhou se măreşte lista clădirilor chinezeşti care seamănă foarte mult cu altceva. Locuitorii Beijing-ului numesc Sediul Central al Televiziuii Naţionale (CCTV) pur şi simplu „Izmana uriaşă”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Life & Style