Ciucu o ameninţă pe Firea cu DNA: "Este un abuz în serviciu!"

Timp de două luni, Gabriela Firea a omis să pună în dezbaterea Consiliului General al Municipiului Bucureşti un proiect care ar uşura accesul cetăţenilor la informaţiile de interes public, acuză Ciucu.
Ciprian Ciucu
Ciprian Ciucu (Florin Chirilă/Epoch Times)

Nemulţumit că proiectul său de hotărâre vizând publicarea în format deschis a informaţiilor publice depus la Departamentul Juridic al Primăriei Capitalei zace fără să fie supus dezbaterii de circa două luni, vicepreşedintele PNL, Ciprian Ciucu, acuză "un abuz în serviciu" şi anunţă că se va adresa Justiţiei.

"Din punctul meu de vedere, acesta este un abuz în serviciu. Nelăsându-ne să ne îndeplinim mandatul, refuzându-ne accesul la iniţiativa legislativă — care este un drept constituţional — din punctul meu de vedere, nu îmi lasă alternativa decât să mă adresez justiţiei. (...) Deci, probabil, ne vedem la DNA, doamna Gabriela Firea", a spus Ciucu, citat de Agerpres, într-o conferinţă de presă.

El a precizat că publicarea informaţiilor publice într-un format needitabil (după ce la început ele erau în format editabil) reprezintă o ''formă de opacitate''.

"În momentul de faţă, Primăria şi instituţiile din subordine printează nişte documente, le scanează şi le urcă în format de fotografie needitabil. E foarte greu de urmărit şi de citit informaţia de pe aceste documente. Gândiţi-vă că sunt documente care au zeci şi sute de pagini. Deci este o formă de opacitate. Aceste documente, înainte să fie tipărite, după care scanate, au fost la un moment dat într-o formă editabilă, ceea ce vreau eu să se întâmple este că aceste documente să fie puse pe site", a explicat Ciucu.