Cîţu: Tudose, trebuie să-i zici lui Dragnea să fie mai puţin populist şi să-l concediaţi pe Vâlcov

În acest moment, dobânzile din piaţă cresc pentru a oferi randamente pozitive celor care economisesc, în contextul măsurilor economice adoptate de guvernele PSD, a acuzat vicepreşedintele PNL Florin Cîţu.
Florin Cîţu(PNL),
Florin Cîţu(PNL), (Florin Chirila/Epoch Times)

Dacă vrea să oprească dezastrul, premierul Mihai Tudose trebuie să-i zică ministrului de Finanţe să fie responsabil, liderului PSD să fie mai puţin populist şi să-l concedieze pe "creierul" din PSD, Darius Vâlcov, a opinat miercuri, pe pagina sa de socializare, senatorul PNL Florin Cîţu.

"Uite de ce cresc dobânzile, Tudose. Rata inflaţiei a crescut de la 0.1% în ianuarie la 1.8% în septembrie. Rata inflaţiei creşte pentru că Guvernele Dragnea-Tudose şi Dragnea-Grindeanu au aruncat cu bani peste o economie care deja creştea cu 5% pe an şi cu o rată a şomajului la minim. Aţi pus gaz pe foc. Ce credeai că se întâmplă? Din iunie rata inflaţiei a depăşit rata ROBOR la 3 luni. Aici a apărut semnalul că dobânzile vor creşte. Dacă nu creşteau, te supărai că pui banii în bancă şi când îi scoţi cumperi mai puţin cu ei", a declarat Cîţu.

Vicepreşedintele PNL a remarcat că, în acest moment, dobânzile din piaţă cresc pentru a oferi randamente pozitive celor care economisesc.

"Ce se va întâmpla în continuare, întrebi? Simplu. Dezmăţul şi iresponsabilitatea voastră au făcut ca economia să se aştepte la preţuri mai mari în perioada următoare. Dacă te uiţi la grafic îţi dai seama singur. Creşte inflaţia, cresc şi dobânzile. Get it? Ca să oprim acest cerc vicios trebuie ca dobânzile să crească mult mai rapid decât inflaţia. Ştiu. Asta nu-ţi place. Înseamnă o creştere economică care încetineşte, înseamnă să îi zici lui Mişa să fie responsabil, înseamnă să-i zici lui Dragnea să devină mai puţin populist şi înseamnă să-l concediaţi pe Vâlcov. Ai curaj? Nu cred. E mai simplu să dai vina pe BNR, multinaţionale, sectorul privat, FMI şi Soros", a precizat Cîţu.