Cîţu: Şi acum bomba. Dragnea vrea să contracteze al doilea împrumut ca mărime din istoria României

Criza românească se manifestă, conform partenerilor noştri, în trei dimensiuni - criza politică şi instituţională, criza economică profundă generată de dezechilibre economice şi criza morală a societăţii, susţine liberalul Florin Cîţu.
Florin Cîţu
Florin Cîţu (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

În timp ce în mediile occidentale se vorbeşte deja despre "criza românească", preşedintele PSD Liviu Dragnea se pregăteşte să contracteze un împrumut colosal, al doilea ca mărime din istoria ţării, a transmis joi, pe pagina sa de socializare, senatorul PNL Florin Cîţu.

"Trebuie să ştiţi adevărul. Un povestitor, care lucrează într-o instituţie într-o ţară adevărată, partener strategic al României, mi-a arătat un document. L-am citit şi sunt două concluzii importante. Una aţi mai auzit-o enunţată de mine dar a doua este informaţie bombă. Partenerii noştri strategici au dat verdictul. România este în CRIZĂ. O criză care va ajunge la nivel de alertă la jumătatea acestui an. Criza românească (aşa se vorbeşte la Davos) se manifestă, conform partenerilor noştri în trei dimensiuni: criza politică şi instituţională, criza economică profundă generată de dezechilibre economice vizibile şi uşor de anticipat şi criza morală a societăţii româneşti", a declarat Florin Cîţu.

Senatorul PNL a atras atenţia că cele trei dimensiuni ale "crizei româneşti" oferă motive de îngrijorare atât din punct de vedere al intereselor economice ale partenerilor noştri dar şi din punct de vedere geostrategic şi al funcţionării statului de drept.

"Îmi doresc ca măsurile sugerate de materialul respectiv să nu fie aplicate niciodată României. Prestaţia lamentabilă, a nu mai puţin de 2 guverne PSD în doar 12 luni, a generat o profundă criză de comunicare şi credibilitate în ochii partenerilor noştri occidentali. Atacul la legile justiţiei a întregit tabloul care arată că România nu este guvernată. Oamenii au dreptate. Asta este şi părerea mea. PSD a generat în România anul trecut criza economică, politică şi morală. PSD nu poate guverna România! Şi acum bomba. Ministerul Finanţelor Publice pregăteşte echipa de negociatori pentru a contracta un împrumut mare. Al doilea ca mărime din istoria României. Dragnea şi Vâlcov nu ne spun, încă, de unde vor lua împrumutul. FMI BM CE (dobânzi mai mici dar reforme mai dure şi control) sau un grup de bănci private cu legături strânse cu o ţară vizitată recent de Liviu Dragnea (sic!)?", a precizat Florin Cîţu.

În încheierea postării sale intitulate "Criza românească, o certitudine!", senatorul PNL - fost economist şef al ING Bank - a făcut o "recapitulare".

"Recapitulăm. România este în CRIZĂ şi deja se vorbeşte în mediile occidentale de aşa numită “criza românească” (vezi lipsa României de la Davos, Bulgarii sunt acolo). Iar pentru a nu ne prăbuşi, Dragnea va lua un împrumut mare. Întrebarea pe care ar trebui să i-o puneţi toţi lui Liviu Dragnea: Dragnea, ai de gând să faci un referendum înainte să iei acest împrumut (al doilea ca mărime din istoria României)?", a conchis Florin Cîţu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne