Cîţu: Să vă arăt cum fură grupul infracţional PSD-ALDE din banul public cu aprobarea Sistemului

Florin Cîţu(PNL),
Florin Cîţu(PNL), (Florin Chirila/Epoch Times)

Liderul senatorilor PNL, Florin Cîţu, acuză vineri, via Facebook, coaliţia de guvernare PSD-ALDE că este un "grup infracţional organizat" care fură din banul public "cu aprobarea Sistemului".

"Să vă arăt cum fură PSD-ALDE din banul public cu aprobarea Sistemului (Sistemul care a reacţionat aşa violent acum două zile când s-a văzut ameninţat). Numărul întreprinderilor publice nefinanciare este de 1565. DAR 249 întreprinderi publice aflate în diverse stadii de insolvenţă, faliment, reorganizare judiciară sau dizolvare. Acum atenţie mare! Datoriile totale (sume ce trebuie plătite într-o perioadă de până la 1 an şi peste 1 an) ale întreprinderilor publice nefinanciare sunt de 55,13 mld. lei. Vă rog să vă uitaţi atent la această cifră. Reprezintă 6% din PIB. Ca să înţelegeţi cum se fură din banul public. Modelul PSD-ALDE de a sifona banul public prin companii de stat a făcut ca Societatea COMPLEXUL ENERGETIC OLTENIA SA să treacă în anul 2018 la pierdere brută de 997.222 mii lei de la un profit brut de 275.916 mii lei în anul 2017. Într-un an peste un miliard de lei în buzunarele PSD ALDE. Aşa se fură la scară mare", a declarat Cîţu.

Alt exemplu ar fi CFR Călători, a continuat liberalul, "unde se vede foarte clar cum sunt furaţi banii de PSD-ALDE".

"Când a venit PSD-ALDE în 2016 compania primea o subvenţie anuală de la buget (adică noi toţi o susţineam) care acoperea aproape 95% din cheltuieli. Adică înregistra o pierdere mică. După doi ani de program de guvernare PSD, furtul plus tot felul de pomeni au făcut ca subvenţiile pentru susţinerea transportului feroviar public de călători să ajungă la 1.3 miliarde lei, - iar pierderea la aproape 400 milioane lei. Încă 400 milioane lei în buzunarele PSD-ALDE. Iar lucrurile sunt îngrozitoare şi în 2019. PSD-ALDE simt că nu mai stau mult şi au început să bage mâna până la cot în banul public. În buget subvenţiile pentru companiile care ar fi trebuit să fie finanţate 100% din bani proprii erau în valoare de 19 miliarde lei pentru tot anul. Să fie foarte CLAR pentru toată lumea. Acestea sunt companii care se finanţează TEORETIC 100% din fonduri proprii. Totuşi primesc zeci de miliarde subvenţii de la buget. Înţelegeţi schema?", a precizat Cîţu.

Potrivit liderului PNL, deja s-au "sifonat" 10 miliarde lei în primele 6 luni (bani în buzunarele PSD-ALDE) iar rectificarea bugetară a crescut suma totală la aproximativ 22 miliarde lei, pentru că nu le ajungeau 19 miliarde.

"La TOATE aceste găuri adăugaţi şi informaţia de ieri cu secretizarea documentelor de la MFP şi aveţi imaginea CLARĂ a GRUPULUI INFRACŢIONAL ORGANIZAT- PSD-ALDE. Curtea de Conturi TREBUIE să intervină să oprească acest furt. Dar este clar pentru mine că după ce a primit pensii speciale de la PSD-ALDE nu mai are 'motivaţie'", a conchis Cîţu.