Cîţu: PSD introduce măsuri de AUSTERITATE în 2019! Au trimis document la Bruxelles / Reacţia lui Teodorovici

PSD-ALDE promite Comisiei Europene, într-un document oficial, îngheţarea salariilor în sectorul bugetar în 2019 la nivelul din decembrie 2018, susţine senatorul Florin Cîţu, care îi acuză pe social-democraţi că "i-au trădat şi i-au minţit pe români".
Florin Cîţu(PNL),
Florin Cîţu(PNL), (Florin Chirila/Epoch Times)

Senatorul PNL Florin Cîţu a prezentat sâmbătă, pe pagina sa de socializare, o captură foto dintr-un document care susţine că a fost trimis Comisiei Europene de către coaliţia PSD-ALDE.

"PSD i-a trădat şi i-a minţit pe români. România în criză economică - PSD introduce măsuri de AUSTERITATE în 2019!! Într-un document trimis Comisiei Europene, PSD-ALDE promit îngheţarea salariilor în sectorul bugetar în 2019 la nivelul din decembrie 2018:
PSD-ALDE nu mai aplică legea salarizării unitare (astfel recunosc falimentul programului de guvernare şi mă confirmă)! Asta înseamnă că salariile sunt tăiate cu echivalentul ratei inflaţiei. În plus creşterea dobânzilor va tăia şi mai mult din puterea de cumpărare", a declarat Cîţu.

Senatorul PNL a prezentat o imagine cu măsurile pe care PSD promite că le va lua la construirea bugetului pentru 2019.

foto
foto (Florin Cîţu)

"Este clar că legea pensiilor este doar o minciună. Nu sunt bani pentru aplicarea legii salarizării unitare şi PSD-ALDE mint ca dublează pensiile. Situaţia este dramatică aşa cum veţi vedea şi în raportul asupra economiei pe care îl public în aceste zile", a precizat Cîţu.

Reacţia lui Teodorovici

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a admis, la postul Digi 24, existenţa documentului prezentat de senatorul PNL.

"Este un document trimis Comisiei Europene. Dl. senator n-a făcut altceva decât să preia un document public şi să îl pună pe pagina proprie de Facebook. Este un document care prezintă un scenariu, e un document de lucru, prezintă o posibilă variantă trimisă Comisiei Europene, pentru că acesta este modul în care Guvernul lucrează de ani de zile şi orice stat membru asta face: trimite Comisiei Europene discuţii, scenarii, calcule, pentru ca într-un final să luăm o decizie într-un fel sau altul", a afirmat Teodorovici.