Cîţu: Primăria Bucureşti e în FALIMENT! Iar Firea vine cu o soluţie comunistă. Tupeu tipic de PSD-ist

Florin Cîţu(PNL),
Florin Cîţu(PNL), (Florin Chirila/Epoch Times)

Liderul senatorilor PNL Florin Cîţu a respins, miercuri, noile măsuri propuse de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, care îi vizează pe şoferi.

"Primăria Bucureşti este în FALIMENT! Soluţia a venit imediat de la Primarul Bucureştiului. Soluţie comunistă bineînţeles. TAXE mai multe şi mai mari. Să fie clar pentru toţi românii. A cheltuit trei ani de zile banii din buget pe concerte, vouchere şi excursii gratuite în Grecia şi nu a făcut NIMIC pentru a rezolva problema traficului în Bucureşti. Deşi în campanie a promis că în şase luni o rezolvă. Tupeu tipic de PSD-ist. Acum, după ce a băgat primăria în FALIMENT şi nu a primit niciun ban de la propriul guvern, primarul Bucureştiului vrea să facă rost de bani pentru campanie de la români. Taxe. Atât ştie", a declarat Cîţu.

Liderul liberal susţine că atât ştiu cei de la PSD-ALDE - taxe, impozite, reglementări, constrângeri etc.

"A funcţionat taxa de mediu? Dar celelalte taxe de drum? NU. Niciuna. Toate s-au dus către cheltuieli cu ajutoare sociale şi alte prostii. Nici această taxa nu va funcţiona. Doar va creşte preţurile şi ATÂT. Primarul Bucureştiului se pregăteşte de campanie. Vrea să ia bani din taxe şi să facă concerte, să dea vouchere şi excursii gratuite că poate, poate o mai votează cineva. O idee la fel de nenorocită ca toate ideile din OUG 114. Eu, senator de Bucureşti, nu o susţin. Şi nu voi susţine niciodată o asemenea prostie. Primarul Bucureştiului a eşuat şi trebuie să plece acasă. AJUNGE cu experimentele comuniste pe banii românilor", a precizat Cîţu.

Reamintim că la mai bine de trei ani de când a promis vestita revoluţie în trafic, promisiune care nu s-a îndeplinit, primarul general al Capitalei Gabriela Firea vrea să introducă o vinietă electronică de 10 lei/zi sau 1.900 lei pe an pentru maşinile care nu sunt înmatriculate în Bucureşti şi Ilfov şi care doresc să circule în oraş.

Totodată, primarul propune ca maşinile non - euro, Euro 1, 2, inclusiv cele înmatriculate în Bucureşti, să nu aibă deloc acces în zona centrală a oraşului. Posesorii de autovehicule vor putea intra cu maşinile în centrul Capitalei doar dacă vor achiziţiona o vinietă electronică de tip Oxigen-C (Centru) adică 75 de lei/lună şi 900 lei pe an. Maşinile cu normă de poluare Euro 3,4 5 şi 6, hibride sau electrice au acces pe toate drumurile din Bucureşti.

Măsurile ar urma să fie aplicate de anul următor. Circulaţia autovehiculelor în zonele restricţionate, fără achiziţionarea vinietei, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1.500 la 2.000 lei.

Detalii despre planul Gabrielei Firea aici.