Cîţu, mişcare strategică: Vom căuta susţinere la nivel naţional pentru ca plata TVA defalcată să fie opţională

Florin Cîţu
Florin Cîţu (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

PNL va căuta susţinere la nivel naţional pentru un amendament la controversata lege privind plata TVA defalcată, a anunţat luni, în urma Biroului Executiv, senatorul liberal Florin Cîţu.

"Mâine, la Comisia pentru buget-finanţe (n.r. - din Senat) o să fie discutată această propunere legislativă. Am depus un amendament deja de săptămâna trecută, iar astăzi, în Biroul Executiv, a fost adoptată o decizie prin care vom căuta susţinere la nivel naţional. Atât semnături de la oameni de afaceri persoane fizice, dar şi asociaţii patronale pentru a susţine acest amendament pentru a face legea opţională pe perioadă nedeterminată. Eu cred că obiectivul final ar trebui să fie eliminarea acestei propuneri din viaţa publică şi din finanţele româneşti", a declarat Florin Cîţu, citat de Agerpres.

În acelaşi timp, liberalul a anunţat că Biroul Executiv a mai adoptat o decizie privind susţinerea unui proiect legislativ "anti-birocraţie", care va fi depus în următoarele zile la Senat.

"Am venit cu o propunere legislativă anti-birocraţie, o propunere care elimină obligativitatea cetăţenilor de a oferi informaţii sau date, adeverinţe etc., dacă acestea se găsesc la instituţii publice. Dacă ţi le cere o instituţie publică şi acestea se găsesc la o altă instituţie publică, atunci nu mai eşti obligat să le oferi, iar instituţiilor publice le este interzis să ceară această informaţie dacă o au", a precizat Florin Cîţu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne