Cîţu: Incredibil dar adevărat. PSD şi ALDE doresc extinderea taxei pe lăcomie în Uniunea Europeană

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, acum preşedinte în exerciţiu al Consiliului Afaceri Economice şi Financiare (ECOFIN), vrea să aplice măsuri din controversata Ordonanţă a Lăcomiei la nivelul Uniunii Europene, a afirmat senatorul Florin Cîţu, care s-a arătat indignat de situaţie.
Florin Cîţu(PNL),
Florin Cîţu(PNL), (Florin Chirila/Epoch Times)

Senatorul PNL Florin Cîţu a acuzat marţi, într-o postare pe pagina sa de socializare, că PSD şi ALDE doresc "extinderea taxei pe lăcomie" în Uniunea Europeană.

"Incredibil dar adevărat. Eugen Teodorovici, care prin declaraţiile şi acţiunile sale iresponsabile a adus grave prejudicii sistemul financiar bancar românesc (piaţa de capital este praf, CEC Bank, Banca Transilvania) a vorbit ieri cu tupeu şi fără pic de ruşine despre priorităţile sale, şi ale şefului său Vâlcov, la nivel european. 'Expertul' nostru vrea ca toţi europenii să beneficieze de ideile sale. Bineînţeles, că nu putea să se concentreze pe alt domeniu. A ales avansarea dosarului Uniunii Bancare. Acelaşi om care în ţară nu pierde nicio şansă de a demonzia sistemul financiar bancar şi sectorul privat în general. Dar nu asta este bomba. Românii ştiu că este mincinos. Acum află şi restul Europei", a declarat Cîţu.

Liderul PNL susţine că "bomba e alta": "Eugen Teodorovici intenţionează nici mai mult nici mai puţin, în scopul avansării dosarului Uniunii Bancare Europene (nu ştii dacă să râzi sau să plângi), să propună aplicarea unor măsuri din OUG 114 la nivel UE".

"Concret, a iniţiat discuţiile în ECOFIN pentru susţinerea a două propuneri: aplicarea taxei pe lăcomie băncilor din UE, supraimpozitarea activelor legată de o dobândă de referinţă, interzicerea transferului activelor băncilor în alte ţări decât acolo unde au licenţele. Colegii lui din ECOFIN au rămas sideraţi. Degeaba a încercat echipa MFP condusă de Mavrodin (alt specialist care de la recuperator de creanţe acum se pricepe la toate) să-i convingă 'cu date' pe specialiştii din ECOFIN de 'beneficiile' ideilor lui Teodorovici. Câţiva chiar au adus în discuţie o altă 'idee' a 'expertului' nostru. Vă aduceţi aminte că acum câteva luni voia să limiteze dreptul la muncă şi la circulaţie pentru cetăţenii UE în interiorul UE. V-am spus că vor exporta nepriceperea lor în UE", a precizat Cîţu.