Cîţu: Încercăm aducerea deficitului bugetar aproape de 4%. A fost un dezmăţ în ultimii trei ani

Florin Cîţu (Senator PNL),
Florin Cîţu (Senator PNL), (Florin Chirila/Epoch Times)

Ministrul de Finanţe Florin Cîţu a declarat, luni, la RFI, că va încerca să aducă deficitul bugetar cât mai aproape de 4%, dar nu prin amânarea plăţilor la facturi sau neplata concediilor medicale aşa cum era practica predecesorilor săi social-democraţi, ci printr-o colectare mai bună. În acelaşi timp, şeful Finanţelor a cerut tuturor miniştrilor să elimine cheltuielile inutile şi a anunţat că este pregătit să meargă cu bugetul în Parlament să-l dezbată în comisii.

Întrebat dacă există riscul ca deficitul bugetar pe 2019 să depăşească cota de 4,4% din PIB, Cîţu a răspuns:

”Nu. Din contră, eu încerc pe toate căile să avem o execuţie mult mai bună de această estimare. Încerc şi aţi văzut că şi premierul le-a spus miniştrilor la începutul şedinţei de Guvern vineri să reducă cheltuielile care nu sunt necesare în acest moment, să facă economii, pentru că de multe ori sunt şi estimări la sfârşit de an. [...] Încercăm să salvăm situaţia [pe 2019 – n.n.] cât de cât în ultimele zile, dar nu prin amânări de facturi sau prin a nu plăti concediile medicale”.

Florin Cîţu a declarat că ţinta de deficit bugetar pentru acest an este „cât mai aproape de 4%”. În acest context ministrul de Finanţe a adăugat că tuturor miniştrilor le-a fost cerut să reducă din cheltuielile care nu sunt utile.

”Nu cred că este nevoie să ne mai reînnoim parcul de maşini în fiecare an la ministere. Ministerul Finanţelor trăieşte foarte bine cu un parc mai învechit, suntem OK, nu este o prioritate în acest moment. Este un exemplu. Trebuie peste tot, pentru că a fost un dezmăţ în ceea ce priveşte cheltuielile acestea inutile aruncate în părţi neproductive, în ultimii trei ani de zile şi trebuie să oprim această practică”, a afirmat şeful Finanţelor.

Totodată, Florin Cîţu a specificat faptul că a intrat în toate detaliile bugetului şi că este pregătit să meargă la dezbateri cu el în comisiile parlamentare, termenul de depunere al bugetului fiind „15 – 20 decembrie, în acea săptămână; înainte de sărbătorile de iarnă cu siguranţă”.

Articolul complet aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne