Cîţu îi linişteşte pe bugetari după ce iniţial făcuse valuri: Nu luăm în calcul tăierea salariilor sau restructurarea

Florin Cîţu
Florin Cîţu (Screenshot)

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a declarat, joi, la Digi24, că Guvernul nu ia în calcul tăierea salariilor sau a pensiilor, în contextul crizei economice care se anunţă pe fondul pandemiei de Covid-19. De asemenea, în momentul de faţă sunt excluse restructurările în sectorul bugetar.

„Nu sunt luate în calcul tăieri de salarii şi pensii”, a declarat ministrul Finanţelor.

Întrebat de o posibilă restructurare a personalului din sectorul bugetar, în condiţiile în care în mediul privat în jur de 800.000 de persoane au intrat în şomaj tehnic, Florin Cîţu a precizat că nu se discută acest lucru.

„Nu, în acest moment nu ne uităm la o restructurare a aparatului public, dar ştim bineînţeles că aparatul public este ineficient”, a replicat ministrul.

Şeful Finanţelor a adăugat că eforturile se îndreaptă către rezolvarea crizei din sănătate şi a vorbit despre o rectificare bugetară, săptămâna viitoare, care să asigure fonduri pentru sănătate, echipamente, concedii medicale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne