Cîţu: Dragnea şi Vîlcov, vinovaţi pentru condamnarea la subdezvoltare a generaţiilor viitoare

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, şi fostul ministru de Finanţe, Darius Vâlcov, în prezent consilier al premierului Viorica Dăncilă, sunt vinovaţi pentru condamnarea la plata unor taxe mai mari şi la subdezvoltare a generaţiilor viitoare, a acuzat senatorul Florin Cîţu.
Florin Cîţu(PNL),
Florin Cîţu(PNL), (Florin Chirila/Epoch Times)

Piaţa - investitorii - penalizează dur incompetenţa şi ticăloşia şi, din păcate, costul îl plătim tot noi, a atras atenţia sâmbătă, pe pagina sa de socializare, senatorul PNL Florin Cîţu.

"Deficitul bugetar record de 7.4 miliarde lei (!!!) relativ la aceeaşi perioadă a anului trecut, este atât rezultatul veniturilor fiscale mai mici (deşi ANAF se tot laudă) dar mai ales al creşterii cheltuielilor publice fără niciun fel de legătură cu realitatea economică a României. De exemplu, cheltuielile cu dobânzile cresc cu 56% faţă de primele 4 luni din 2017. În condiţiile în care datoria publică "scade". Creşterea cheltuielilor cu dobânzile este determinată atât de creşterea datoriei publice cât şi de triplarea costului de finanţare. Ambele fiind efectele, în exclusivitate, implementării programului de guvernare al PSD. Dacă ar înţelege cum funcţionează lucrurile, ministrul Finanţelor Publice ar pricepe semnalul trimis de piaţă prin creşterea dobânzilor (după creşterea preţurilor bunurilor de consum)", a declarat Florin Cîţu.

Potrivit senatorului, vinovaţi pentru condamnarea la plata unor taxe mai mari şi la subdezvoltare a generaţiilor viitoare sunt cei care au făcut programul de guvernare, liderul PSD Liviu Dragnea şi "creierul" Darius Vîlcov.

"Totuşi, o mare parte din vină o au şi angajaţii acestora, cei care au pus în aplicare programul de guvernare - membri în cele trei Guverne Dragnea-Vîlcov. Dezastrul din finanţele publice şi mai ales faptul că mare parte din acest dezastru vine de la costul de finanţare reprezintă dovada clară că banii din pilonul II de pensii sunt vizaţi de Dragnea şi Teodorovici. Sunt bani pentru care nu trebuie să plătească dobânda iar cei care beneficiază de pilonul II nu sunt votanţii PSD. Aşa mai salvează aparenţele pentru încă câteva luni, chiar dacă taie pensiile a 7 milioane de români", a precizat Florin Cîţu.