Cîţu: Dragnea, românii fug din ţară ca din zonele de război. Asta după ce ai "mărit salarii şi pensii"

Florin Cîţu(PNL),
Florin Cîţu(PNL), (Florin Chirila/Epoch Times)

Liderul senatorilor PNL, Florin Cîţu, a reacţionat, pe pagina sa Facebook, după ce social-democraţii l-au atacat pe preşedintele Klaus Iohannis folosindu-se de un raport al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) din care reiese că a crescut productivitatea economică a muncii în România.

"Dragnea, românii fug din ţară ca din zonele de război. De aceea 'creşte' productivitatea! PSD îl atacă pe Preşedintele României folosindu-se de un raport al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OECD) despre productivitate. Dar sunt aşa de incompetenţi că nu au citit tot raportul. Las la o parte faptul că raportul se referă la 2017 iar Preşedintele României vorbeşte de 2018 şi bugetul pentru 2019. Bomba este alta. Raportul spune clar de ce 'a crescut' productivitatea în România: Românii au FUGIT din ţară pentru că îi urăsc pe socialişti, pe Dragnea şi gaşca lui de corupţi. Asta după ce Dragnea 'a mărit salarii şi pensii'. Estimările arată că românii o să părăsească ţara în 2019 şi 2020 cu o viteză mai mare decât o fac cetăţenii din zonele afectate de război. Acesta este motivul", a declarat Cîţu.

Liderul PNL a explicat că productivitatea în acest raport reprezintă PIB pe ora lucrată, nu spune nimic despre creşterea PIB, creşterea bunăstării etc.

"Astfel, nu a crescut PIB-ul au FUGIT românii din ţară şi acelaşi PIB, sau mai mic, a fost făcut cu mai puţini români ceea ce a forţat companiile să se adapteze, unele au investit etc. De aici şi 'creşterea productivităţii'. De aceea se prăbuşeşte economia. PSD-ALDE nu sunteţi doar hoţi şi infractori, sunteţi foarte foarte foarte limitaţi. Din raport: 'În România’s case, the productivity boom was due in part to labour shortages created by millions of workers leaving the country in search of higher pay. The lack of new workers put pressure on companies to boost the productivity of existing labour'", a argumentat Cîţu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne