Cîţu: Dragnea minte cum respiră. România are cea mai mare inflaţie din UE!

Liviu Dragnea a minţit când a susţinut că rata inflaţiei din România este sub media UE. Lucrurile stau exact invers şi aceasta pentru că programul de guvernare al PSD este devastator pentru economie, susţine senatorul Florin Cîţu.
Florin Cîţu(PNL),
Florin Cîţu(PNL), (Florin Chirila/Epoch Times)

"Liviu Dragnea minte cum respiră!", acuză senatorul PNL Florin Cîţu, fost economist şef al ING Bank, după ce liderul PSD a declarat, joi seara, la Antena 3, că avem o inflaţie sub media europeană.

"Nimic din ce a spus vreodată despre economie nu a fost adevărat. Da, nu înţelege nimic din ce spune şi ar putea fi suspectat că mai încurcă informaţiile pe care i le pregătesc executanţii. Dar unele informaţii trebuie doar raportate.

Aşa este şi cu rata inflaţiei. Într-o emisiune singur cu prezentatorul, evident, a mai aruncat o minciună: “Avem o inflaţie sub media europeană” (Liviu Dragnea, 19.04.2018)

Dacă nu era singur în studio cu moderatorul această minciună ar fi fost demontată pe loc. O fac eu acum", scrie pe Facebook Cîţu.

Potrivit senatorului, România are cea mai mare rată a inflaţiei din UE, astfel, 4% versus 1,5%.

"Informaţia din graficul alăturat arată că România, chiar şi folosind metodologia UE, are cea MAI MARE rată a inflaţiei din UE. Media UE este la 1.5% iar România are o inflaţie de 4% (metodologia UE, folosind IAPC).

(Florin Cîţu)

Liviu minte aici din două motive. Primul, Liviu este mitoman. Al doilea, rata inflaţiei mare (şi mai ales viteză de creştere) demonstrează fără niciun dubiu că programul de guvernare al PSD este NOCIV pentru economie. Nociv este totuşi prea blând. Programul de guvernare al PSD este DEVASTATOR pentru economie.

Dacă Liviu ar fi fost un om curajos, dar ştim cu toţii că nu este, ar fi acceptat provocarea mea de a discuta despre economia României într-o emisiune TV. Îi dau voie să-şi aleagă şi moderatorul. Dar Liviu nu este curajos. Merge singur în emisiuni şi minte. Minte cum respiră!

P.S. Având în vedere diferenţele de metodologie între indici, IPC - local şi IAPC- UE, rata inflaţiei calculată pe baza IAPC va ajunge la 5% în următoarele 2 luni. (asta în timp ce rata inflaţiei calculată pe baza IPC se duce spre 6%, şi tot aşa)", concluzioneaza Cîţu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne