Cîţu: Dragnea este disperat! Urmează taxa pentru diaspora

Senatorul Florin Cîţu, fost economist şef al ING Bank, a acuzat că liderul PSD Liviu Dragnea şi "gaşca lui" are nevoie disperată de bani la bugetul de stat şi taxează tot ce mişcă, urmând la rând inclusiv diaspora.
Florin Cîţu(PNL),
Florin Cîţu(PNL), (Florin Chirila/Epoch Times)

Senatorul PNL Florin Cîţu a avertizat vineri, pe pagina sa de socializare, că preşedintele PSD Liviu Dragnea "este disperat şi va taxa tot".

"Dragnea şi gaşca lui au început ofensiva împotriva sectorului privat, singurul care produce valoare adăugată în România, pentru a distrage atenţia de la JAFUL din sectorul public. Jaful care a dus la mai mulţi bani în buzunarele PSD-ALDE. Mare atenţie! Companiile de stat au datorii totale (sume ce trebuie plătite într-o perioadă de până la 1 an şi peste 1 an) de 56,03 miliarde lei. DA. Miliarde lei. Vă las pe voi să calculaţi ce se poate face în România cu aceşti bani. Dar acum înţelegeţi de ce PSD-ALDE-UDMR au introdus supraaciza, suprataxarea contractelor de muncă, CAS la dividende şi alte venituri nesalariale, TVA defalcat, au naţionalizat pilonul II de pensii de facto, suprataxează sistemul financiar, suprataxează munca, suprataxează companiile din energie, telecomunicaţii, jocuri de noroc etc. Şi aici se vede că tot ce fac în aceste zile este doar propagandă. Vor să nu vedeţi cât au furat", a declarat Cîţu.

Liberalul a arătat că, în 2017, companiile de stat NU au plătit: 3.5 miliarde lei la bugetul pentru pensii şi 7 miliarde lei la bugetul general consolidat.

"Şi acum bomba. În 2017 deficitul bugetar a fost de 24 miliarde lei iar aproape JUMĂTATE a fost generat de companiile de STAT care nu şi-au plătit contribuţiile şi alte datorii către buget. Să fie clar pentru toată lumea: Sectorul privat este FORŢAT de Dragnea, Vâlcov, Teodorovici şi Tăriceanu să PLĂTEASCĂ datoriile rezultate după ce au furat PSD-ALDE. Urmează: o taxă pentru diaspora. PSD-ALDE vor spune că diaspora să plătească pentru anii de educaţie 'gratuită' - altă ţară beneficiază şi atunci este incorect (pare familiar nu?)", a precizat Cîţu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne