Cîţu, despre unul dintre "miracolele" din sistem: Funcţionarii publici, loviţi brusc de boală când se încearcă detaşarea lor

Florin Cîţu (Senator PNL),
Florin Cîţu (Senator PNL), (Florin Chirila/Epoch Times)

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, s-a declarat contrariat de faptul că de fiecare dată când se încearcă detaşarea unui funcţionar public, cel vizat se îmbolnăveşte peste noapte şi intră în concediu medical. Totodată, ministrul se întreabă cum de îşi asumă sistemul medical un astfel de risc.

"De fiecare dată când încerci să te îndrepţi împotriva lor [a funcţionarilor publici - n.n.] pentru că nu îşi fac treaba, intră în concediu medical singuri. Asta e o chestie pe care nu pot să o înţeleg şi nu pot să înţeleg sistemul medical - cum poate aşa, dintr-o dată, să dea unui funcţionar public concediu medical peste noapte?!”, a declarat ministrul de Finanţe în cadrul unei emisiuni la Digi24.

În aceste condiţii, Florin Cîţu a mai opinat că la ora actuală detaşarea este „singura sancţiune care se poate da mai uşor” şi că practica pe care cei luaţi în colimator o folosesc întrând în concediu medical „peste noapte” pentru a o evita, trebuie să înceteze.

„De fiecare dată când încerci să detaşezi sau să muţi un funcţionar public, dintr-o dată se îmbolnăveşte. Detaşarea e singura sancţiune care se poate face acum mai uşor.

Asta cu concediile medicale trebuie să se oprească! Nu înţeleg cum medicii îşi asumă astfel de riscuri să le dea funcţionarilor publici concedii medicale peste noapte - prefecţi, de la casa de Sănătate, peste noapte intră în concediu medical ca să nu poţi să îi mişti", a afirmat ministrul Florin Cîţu.